ENKELT OG GREIT: I Lahti har Marit Bjørgen vunnet både sprinten og 10-kilometeren de to siste dagene. Foto:Martti Kainulainen,NTB Scanpix

Bjørgen om seiershelgen: – Har mye overskudd i kroppen

Bjørgen smadret alle – igjen

Kalla om Bjørgen: – Utrolig sterkt

LAHTI/OSLO (VG) Det er langt fra noen nyhet, men søndag beviste Marit Bjørgen (34) og Heidi Weng (23) det igjen: Verdens beste skijenter kommer fra Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble en ren norsk duell om seieren på kvinnenes 10-kilometer klassisk i Lahti. For selv om svenske Charlotte Kalla viste at hun fortsatt er i god form, kunne hun ikke hamle opp med Norges superkvinner søndag, Marit Bjørgen og Heidi Weng.

VG Direkte:Slik utklasset Marit Bjørgen konkurrentene

På 10-kilometeren utklasset 34 år gamle Bjørgen alle da hun satte opp farten midtveis i løpet. Frem til fem kilometer hadde Therese Johaug holdt godt følge med lagvenninnen, men deretter ble hun fullstendig distansert.

– Jeg har veldig mye overskudd i kroppen etter sykdommen og har hatt mye å gi disse to dagene, sier Marit Bjørgen til VG etter å ha vunnet både sprinten og 10-kilometeren i Lahti.

Det var lenge usikkert om 34-åringen ville kunne gå verdenscuprennene i Lahti, men ble frisk i tide og viste at formen fortsatt sitter i kroppen.

Weng avsluttet sterkt

Therese Johaug ble til slutt nummer fem på distansen etter å ha slitt mot slutten av løpet.

– Jeg valgte nok feil ski for det ble vanskelig etter hvert. Men formen god og jeg gleder meg til å gå i Holmenkollen (neste helg), sier Johaug til VG.

Heidi Weng lå lenge bak Johaug, men avsluttet knallsterkt og passerte både henne og Kalla mot slutten av løpet.

– Jeg åpnet fornuftig og tjente på det. I VM gikk jeg litt krampaktig, men i dag fungerte det perfekt, sier Heidi Weng til VG.

– Det var litt spesielt føre på grunn av saltingen. Det var ikke vanskelig å lade seg opp igjen etter VM, jeg hadde bra ski, men fikk det vanskelig mot de norske. Nå ser jeg frem til sprint i Drammen og Holmenkollen, sier Kalla til VG.

– Det er utrolig sterkt av Marit å vinne i går. Og så kommer hun her og utklasser oss som sto over (sprinten), legger svensken til.

Bjørgens supersesong

Men den soleklare vinneren var Marit Bjørgen. 34-åringen har vært i kjempeform lenge. Hun har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, vant Tour de Ski soleklart, ble tidenes VM-løper i Falun og vant også sprinten i Lahti lørdag.

Om det går mot slutten på karrieren, er det ingenting som tyder på at Marit Bjørgen skal ta det rolig i innspurten.

Hun var nemlig over 17 sekunder foran Weng i mål. Kalla var 25 sekunder bak Bjørgen, mens Uhrenholdt Jacobsen og Johaug fulgte henholdsvis 32,6 og 32,7 sekunder etter.

Nå gjenstår bare sprint i Drammen onsdag og tremil i Holmenkollen lørdag for kvinnene i verdenscupen.

Resultatliste 10 kilometer klassisk, kvinner:

1. Marit Bjørgen 25.27,8

2. Heidi Weng +17,3

3. Charlotte Kalla +25,3

4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +32,6

5. Therese Johaug +32,7

6. Kerttu Niskanen +34,4

7. Victoria Carl +58,3

8. Aino-Kaisa Saarinen +1.07,5

9. Ragnhild Haga +1.10,3

10. Maria Rydqvist +1.23,0

Øvrige norske:

13. Martine Ek Hagen +1.33,5

20. Silje Theodorsen +1.50,3

26. Kathrine Harsem +2.06,8

34. Silje Øyre Slind +2.35,0

35. Barbro Kvåle +2.38,4

Ingvild Flugstad Østberg startet ikke.

VG oppdaterer artikkelen!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder