Historisk svensk trippeltriumf da Falla fikk juling: – Revansje for i fjor

Lørdag var det godt å være svensk i Tyskland. Maiken Caspersen Falla (28) ble knust av Stina Nilsson (25), som for første gang i historien, var med på å tapetsere pallen for Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er stort å være en del av det laget vi har akkurat nå, sier Stina Nilsson, som vant sprinten forrige landskvinnene Maja Dahlqvist og Jonna Sundling.

For første gang i historien har Sverige tatt både 1.-, 2.- og 3.-plassen i et verdenscuprenn på kvinnesiden, ifølge Aftonbladet. De svenske herrene har klart det tre ganger – i 1989, 1991 og 2004.

– Hvordan føles det med tre svensker på pallen?

– Det er jævlig kult. Det skal mye til for at det klaffer, men det gjorde det i dag, sier Nilsson ifølge den svenske avisen.

– Revansje for i fjor, understreker Nilsson, vel vitende om at fjorårssesongen ble et skikkelig jubelår for norske langrennskvinner.

Hun har nå vunnet fire strake sprintkonkurranser, men hun og de andre svenske jentene har et stykke å gå før de virkelig kan snakke om revansje.

VGs gjennomgang viser at Norge har tatt de tre øverste plassene på pallen i verdenscupen hele 29 ganger på kvinnesiden de siste fem sesongene (siden 2014/15-sesongen).

Falla ikke bekymret

Norge har kanskje overtaket historisk sett, men det er ikke til å komme unna at det er svenskene som dominerer i sprintløypene om dagen. Maiken Caspersen Falla, som ble slått ut i semifinalen, fortviler ikke av den grunn.

– Det positive er at kroppen svarer på en bedre måte nå enn tidligere i år. Jeg føler at jeg har mer å gå med i dag, og at jeg ikke får den tunge følelsen som jeg har hatt i beina de siste helgene. Jeg tror det kan bli gøy utover (i sesongen), sier Falla til NRK.

Resultatmessig har det til nå vært en tung sesong for den regjerende sprintverdensmesteren. Etter å ha vunnet sitt kvartfinaleheat i verdenscupsprinten i Dresden lørdag, ble det exit i semifinalen. Hun ble nummer fem i sitt heat – 1.30 bak suverene Stina Nilsson.

Falla havnet bakpå og klarte aldri å hente seg inn igjen. I tillegg til nevnte Nilsson var både Sophie Caldwell, Nadine Fähndrich og Jonna Sundling foran Caspersen Falla.

– Det blir litt for dårlig. Det ser vel de fleste, sier Caspersen Falla til NRK etter semifinale-exiten.

Bare prologvinner Hanna Falk gjorde det dårligere enn Falla i semifinalen. 28-åringen har fremdeles til gode å komme på pallen i sprint denne sesongen.

Svenskene har på sin side hatt mye å juble for denne sesongen, og i Tour de Ski feiret svenskene på dette viset:

Mari Eide og Ane Appelkvist Stenseth ble eliminert i kvartfinalen. Caspersen Falla Norges eneste representant i semifinalene i tyske Dresden.

Det var seks norske kvinner som stilte til start i prologen, og da det løpet var over, var antallet norske deltagere halvert. Både Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Rolsted Harsem og Anne Kjersti Kalvaa ble alle slått ut i prologen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder