Kjærlighetshistorien: Fra tribuneflørting til ferske foreldre

De ferske foreldrene Marit Bjørgen (35) og Fred Børre Lundberg (46) har vært kjærester i ti år. Dette husker vi best.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag kom nyheten om at superparet er blitt foreldre til en liten sønn. Det har fått oss til å tenke tilbake på Bjørgen og Lundbergs kjærlighetshistorie, som så vidt begynte under VM i Oberstdorf i 2005. Der møttes de to for første gang, og et halvt år senere var de kjærester.

– Jeg er kjempeforelsket, sa den da 25 år gamle langrennsjenta i november 2005.

– Det er deilig å være forelsket, erkjente hun.

Under de olympiske lekene i Torino noen måneder senere flørtet de åpenlyst (se bildespesial øverst i saken), og de ankom OL-festen på Oslo Plaza som et par.

LES OGSÅ: Derfor velger VM-stjernene idrettsutøvere som kjærester

– Dårlig kjæreste

Nå, drøyt ti år etter at de to ble kjærester, bor paret sammen i Holmenkollen. Lundberg har en sønn fra før, og de har nettopp fått sitt første felles barn. Likevel er det ikke bare lett å være samboer med noen som er borte omtrent 200 døgn i året.

– Jeg er nok en veldig dårlig kjæreste. Under OL var jeg jo bortreist i fem uker. Jeg tror han gleder seg – og det gjør jeg også – til at vi kan være mer sammen, sa Bjørgen til VG i fjor.

Da avslørte hun samtidig at hun hadde bestilt kjærlighetsferie til seg selv og samboeren for å gjøre opp for mange reisedøgn.

– Jeg har bestilt en tur til New York, forklarte hun.

LES OGSÅ: Slik pleier Bjørgen kjærligheten

Sendte hjertesjokolade fra OL

Året før røpet hun imidlertid at hun også kan være temmelig romantisk, da hun snakket om hva hun hadde gjort for å vise kjærlighet til samboeren.

– Det må være på Valentines Day i 2010. Jeg var borte, så jeg kjøpte sjokolade og skrev et fint kort og sendte det i posten til Fred Børre. Det var hjertesjokolade.

Valentines Day i 2010 var ikke en hvilken som helst dag, og hun var definitivt ikke hjemme. 14. februar 2010 var nemlig dagen før Bjørgen skulle gå sin første distanse under OL i Vancouver. 15. februar tok hun bronse på 10 kilometer friteknikk enkeltstart. Deretter ble det tre gull.

I etterkant av OL dukket stjerneparet opp på flere fester. Først for å feire Norges OL- og paralympics-stjerner, og så på slottet, der de var invitert til gallamiddag i forbindelse med at Russlands president var på offisielt besøk i Norge.

– Hun er rett og slett fantastisk

Likevel er det ikke så altfor ofte de har sluppet offentligheten inn. Vi har hatt gleden av å se dem sammen nå og da opp gjennom årene, har de har jevnt over vært temmelig private. I omtalen av hverandre har de derimot vært rause:

– Det er godt å ha en god livsledsager, og det er bra at han har vært i dette gamet selv. Han gir meg en god trygghet. Det er godt å komme hjem til ham. Jeg har et trygt og godt stabilt liv, sa Bjørgen til VG før fjorårssesongen.

– Marit er bare god på alle mulige måter, hun har et godt hjerte for alle, er omsorgsfull og snill mot andre. Marit er ikke noen typisk toppidrettsutøver sånn sett, men hun er brutal i konkurransesituasjon. Alltid lyst til å vinne. Hun er rett og slett fantastisk, sa Lundberg til Aftenposten samme år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder