Ruud Hofstad skjønner ikke favorittstempelet

BEITOSTØLEN (VG Nett) Tore Ruud Hofstad (28) har problemer med å forstå at sprinttrener Ulf Morten Aune utroper ham som favoritt i dagens verdenscupåpning på Beitostølen.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

UFORSTÅENDE: Tore Ruud Hofstad er utpekt som favoritt. Foto: Scanpix

Ruud Hofstad ble nummer 28 under den nasjonale åpningen forrige helg. Da slet han riktignok med elendige ski, men det er likevel et stort sprang fra å være et godt stykke ned på listen i nasjonale renn til toppen i verdenscupen.

Likevel uttalte Aune til langrenn.com tidligere i uken at Ruud Hofstad er den heteste favoritten til dagens 15 kilometer.

- Det skjønner jeg ikke hvor han har tatt fra. Det kan ihvertfall ikke være med i bakgrunn i det rennet forrige helg. Jeg ser på meg selv om en utfordrer. Jeg er ikke enig med ham i at jeg er favoritt. Men det er selvfølgelig gøy at han har tro på meg, sier Ruud Hofstad til VG Nett.

Omtalt som ny Dæhlie

Forrige sesong ble en nedtur for mannen som ble omtalt som den nye Bjørn Dæhlie etter VM i Oberstdorf i 2005. Da gikk han inn til to gull og en bronse. Tore Ruud Hofstad var sammen med Marit Bjørgen de heteste langrennsløperne i Norge.

Etter det har det blitt stille rundt gutten fra Hurdal.

- I Oberstdorf ble det veldig mye fokus fordi jeg gjorde er godt mesterskap. Sesongen etter vant jeg et verdenscuprenn i Kuusamo, så jeg gikk fort den sesongen også. I fjor var jeg syk tre ganger under sesongen og mistet blant annet VM. Likevel hadde fikk med meg 2.-, 4.- og 7.-plass.

Får få renn

Men for en skøyteekspert som Ruud Hofstad blir det ikke mange renn pr sesong. I fjor startet han bare tre ganger individuelt i verdenscupen. Året før var tallet fem.

- Jeg kunne gjerne gått flere renn. For meg blir det ikke slike høydepunkt hver helg. Men det gjelder også Lars (Berger) og Ole Einar (Bjørndalen). Det blir ikke mange skøyterenn i langrenn for dem heller?

- Du har ikke vurdert å begynne skiskyting for å få flere renn?

- Jeg tror ikke det er så veldig aktuelt. Det er langrenn som er idretten for meg. Jeg er sammen med ei jente som har drevet med skiskyting, så jeg har fått prøvd meg litt. Det er vanskelig å treffe blinkene må jeg si. Det er høyt nivå på den skytingen, mener Ruud Hofstad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder