OPPGITT: Petter Northug, her etter sprintfinalen i VM 23. februar, støtter kameraten Emil Iversen. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Petter Northug kaller vrakingen av Iversen for «en skandale»

Emil Iversen forlot Lahti-VM i skuffelse etter han ble vraket til 15-kilometeren. Petter Northug (31) er fullstendig uenig i uttaket til landslagstreneren.

Artikkelen er over tre år gammel

– Emil burde få gått 15-kilometeren med de distanseresultatene han har i år. Det er en skandale at han ikke er på laget, sier Northug til Dagbladet.

VM i Lahti ble en trist sorti for Northugs romkamerat. Emil Iversen falt først på sprinten, deretter stjal han alle overskriftene på sprintstafetten, da han falt og ødela for seg selv og finske Iivo Niskanen rett før de skulle spurte om gullet.

VG Live: Følg 15 km for herrer kl. 12.45

Iversen var langt nede og ville reise hjem umiddelbart etter fadesen, men 25-åringen svelget skuffelsen og ble værende i Finland. Men etter han ble vraket fra onsdagens 15 kilometer klassisk, valgte Iversen å forlate VM-byen.

Her er intervjuet med en skuffet Emil Iversen:

Gode resultater

Northug er uenig med landslagsledelsen og mener at kameraten er svært godt kvalifisert til distansen. Iversen ble blant annet nummer to på 15-kilometeren i Kuusamo, også den i klassisk. Han vant også den 30 kilometer lange fellesstarten i VM-byen fra 2015, Falun, i verdenscupen forrige måned.

Så du? Sundby og svenske i frekk ordkrig

Iversen kalte uttaket «kjedelig» overfor VG i Lahti tirsdag.

– Jeg har drømt om å gå den distansen lenge, sa trønderen.

Landslagstrener Tor Arne Hetland utdyper hvorfor han ikke tok ut Iversen:

Uenig med Hetland

Han var også uenig med landslagstrener Tor Arne Hetland, som mente Iversen hadde underprestert i VM.

Anbefalt: Den norske trøndersuksessen i langrenn

– Hvis man ser på løpet så er jeg ett fall unna å kjempe om VM-gull. Jeg vil ikke si at jeg underpresterer så mye, fortsatte Iversen.

Sulten på noen andre sportsnyheter? Vær så god:

– Vanskelig å kritisere uttaket

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener det blir altfor krast å kalle landslagstrenerens uttak for en skandale, slik Petter Northug gjør.

– Jeg mener Norge har fire sterke løpere på start. Det var et veldig vanskelig uttak, og dermed er det også vanskelig å kritisere uttaket, sier Aukland til VG.

Lest? Østberg til idrettspsykolog etter tung VM-start

NRK-eksperten er på vei opp til stadion når VG ringer og kan melde om forholdsvis like forhold som i går. Da gikk Marit Bjørgen inn til et suverent VM-gull på 10-kilometeren.

– Men det er litt våtere i dag. Jeg er spent på om Martin (Johnsrud Sundby) klarer å bryte forbannelsen. Iivo Niskanen blir nok den største utfordreren, sier Aukland.

PS: Martin Johnsrud Sundby er soleklar gullfavoritt på torsdagens 15 kilometer. Han jakter sitt første individuelle VM-gull. Johannes Høsflot Klæbo, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth er de andre norske på startstreken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder