Sundby sønderknust etter at medaljen glapp: – Jeg er lei meg

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Martin Johnsrud Sundby (33) ble nummer fire i sitt 16. forsøk på individuelt mesterskapsgull. Etter nedturen var han svært skuffet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Han pekte allerede i april 2017 ut 15 kilometeren i OL som hans store mål hvor han skulle ta sitt første individuelle mesterskapsgull. Det endte med fjerdeplass.

– Jeg er lei meg i dag, sier Sundby til VG.

Han gikk gjennom pressesonen med røde øyne. Han var preget av at ikke bare gullet glapp, men medaljene glapp. Han var en slagen mann. Knust av skuffelse.

– Det er ubehagelig. Det er en urolig følelse som kommer til å være urolig en stund fremover. Det er bra det kommer noen renn straks, så jeg får fokus over på noe annet, sier Sundby.

les også

Krüger-sølv etter nytt råsterk løp - de norske knust av Cologna

1,9 sekund

Dario Cologna vant 15 kilometeren og var i en klasse for seg selv. Han vant 18,3 sekunder foran Simen Hegstad Krüger og 23 sekunder foran Denis Spitsov.

Sundby kom 1,9 sekund for sent til å ta medalje.

– Dette var hovedmålet treningsmessig og det jeg har trent mest mot, men det er ikke det samme som at er der jeg har minst største sjanse. Det er de lange løpene. Tre- og femmil er der jeg har best sjanse, mener Sundby.

SKUFFET: Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire, nesten halvminuttet bak Cologna. Simen Hegstad Krüger imponerer og tok sølv i dag. Foto: BJØRN S. DELEBEKK, VG

16 forsøk

Sundby har nå gått 16 individuelle renn i mesterskap uten gull. Det har blitt fire sølv, to bronser, tre fjerdeplasser og to femteplasser som beste resultat. Han har gått to OL-stafetter uten gull, men har to VM-gull i stafett.

I verdenscupen har Sundby 29 seirer og 64 pallplasser.

Nå håper Sundby å få gå sprintstafetten med Johannes Høsflot Klæbo.

– Ja, jeg kan tenke meg det. Jeg må først bli ferdig med stafett søndag så får vi se hvordan kropp og hode er. Jeg ligger nok godt an til å få gå, sier Sundby.

les også

Stafettplassene ryker trolig for Krogh etter fiasko

– Er det farlig for at mulighetene til et individuelt gull reduseres ved å bruke krefter på en sprintstafett før femmil?

– OL-gull er OL-gull. Får jeg muligheten om å kjempe om OL-gull med Johannes på sprintstafetten er det verdt å bruke krefter på, svarer Sundby.

Han trekker fram dette stafettlaget:

– Det er vel ikke utenkelig at Johannes går sisteetappe. Jeg tror det er åpenbart at Simen går tredjeetappe og jeg vil ta andreetappe. Da får du ta ut førsteetappen selv, sier Sundby og sikter til Hans Christer Holund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder