BLE DISTANSERT ETTER STAVBYTTE: Da Petter Northugs stav ikke lenger fungerte ble han distansert opp den siste bakken, under åpningskonkurransen av Toppidrettsveka i Kristiansund. Han var tydelig frustrert da det skjedde. Foto: Nils Christian Mangelrød Foto: ,

Nå må Northug prestere for å få full lønn

Skistjernens nye Coop-avtale er prestasjonsbasert

Northug: - Må sikkert jobbe en del i kassa

KRISTIANSUND (VG) Petter Northug (28) hevet minstelønn på ni millioner kroner fra Coop, uten krav om prestasjoner i fjor. I den nye avtalen som er inngått, etter promillekjøringen, er det ikke lenger mulig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hovedsponsoren Coop ønsket å fortsette samarbeidet med Northug etter promillekjøringen i mai, men det skulle da skrives en ny avtale for den resterende perioden av treårsavtalen. Dette gjorde hovedsponsoren tidlig kjent i mai at en ny avtale måtte på plass for å samarbeide videre.

Kutter i fastlønnen

I mai i fjor skrev Northug under en treårsavtale som sikret ham minimum ni millioner kroner i året fra Coop til satsingen utenfor landslaget. I tillegg kunne han oppnå en total maksimal sum på rundt 11 millioner kroner gjennom sportslige og kommersielle bonuser.

Etter det VG erfarer er nå en større del av Northugs nye avtale med Coop avhengig av prestasjoner. Den totale rammeavtalen for lønnen skal være av samme størrelse som tidligere. Men han må nå prestere i løypene for å oppnå samme lønn som før. Det vil si at det er eventuelle bonuser som vil utløse de samme beløpene.

Nytt selskap drifter avtalen

Videre skal det nå ikke være noen eksterne selskaper som drifter Northugs management etter kravet om at Northugs kontrakt Nye Høyder måtte termineres.

Dette blir nå et selskap mellom Northug og Coop som etableres.

- Ting i avtalen blir mellom Petter og Coop. Dette vil jeg ikke kommentere, sier Coop-direktør Svein Fanebust til VG.

Men Fanebust sier nå at han er fornøyd med å ha Northug på laget.

- Vi er fornøyd med å få avtalen på plass. Gjennom sommeren har vi sett en topp motivert og hardtarbeidende Petter, noe vi også har sett resultater av. Vi er fornøyd med at Petter har tatt avstand fra den ulykksalige hendelsen og gjort den til noe positivt gjennom ta tilbake initiativet til trening og satsing, Han virker mer motivert og bedre trent enn på lang tid, sier Fanebust.

Gikk rulleskirenn

Petter Northug gikk i dag rulleskirenn under Toppidrettsveka i Kristiansund. Han lå godt an før spurten og i den siste bakken forsterte han i feltet. Da han måtte skifte stav var imidlertid løpet kjørt og han havnet langt bak. Øystein Pettersen vant rennet.

Han mente etter rennet at han «helt klart» var godt fornøyd med å ha fått på plass en ny Coop-avtale og et sportslig apparat rundt seg. Begge deler ble offentliggjort på ettermiddagen.

Da han fikk spørsmål om hvordan lønne blir svarte Northug med en spøk.

- Det har jeg ikke sett på. Jeg må sikkert jobbe en del i kassa, sier Northug.

Han var også lite snakkesalig om detaljer i sin nye avtale med hovedsponsoren som i mai var i tenkeboksen om de skulle forlenge avtalen etter Northugs fadese.

- Det er vel på en måte en forlengelse av avtalen. Akkurat detaljer i avtalen blir mellom meg og Coop, sier Northug.

Fornøyd med nytt trenerteam

Han mener nå det sportslige teamet han har rundt seg, bestående av trener Stig Rune Kveen og Ole Thonstad, som blir en fungerende sportsdirektør, er meget solid.

- Det er folk jeg kjenner godt og som har godt innsyn i det arbeidet som har vært gjort de siste årene.

- Du har nå ansatt en sportsdirektør. Manglet du det i fjor?

- Vi hadde vel en i samme rollen i fjor også. Det blir litt mer spisset hvordan rolle han har ved å sette den tittelen, sier Northug til VG.

Faren på stavpost

Han sier han har hatt et team rundt seg siden starten av mai som har fulgt ham opp. Hans far John Northug får imidlertid ikke noen offisiell rolle, slik han hadde i fjor.

- Han får stå på stavpost, sier Northug.

Onsdag ettermiddag kastet han den nye staven han fikk av sin far i siste motbakken, da faren hadde timet plasseringen av stavposten perfekt. Men da også den nye staven ble forkastet ble Northug distansert på vei mot oppløpet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder