IMPONERTE: Petter Northug jr. (liggende) utklasset Axel Teichmann i siste del av monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Scanpix

- Snåsamannen reddet Northug over telefon

- En stor ære, sier Joralf Gjerstad

(VG Nett) Petter Northug jr. slet med sykdom under Tour de Ski. Derfor ringte han angivelig Snåsamannen, fikk orden på luftveiene og leverte en av sine største prestasjoner i karrieren.

  • Vidar Enerstvedt
  • Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL


- Det var stort det, å få æren av å hjelpe ham, sier langrennsinteresserte Joralf Gjerstad til Aftenposten.

Northug skal ha ringt til 83 år gamle Gjerstad tre ganger i løpet av Tour de Ski.

- Da han ringte første gangen, hadde han nesten gitt opp å bli frisk. Det gjør det enda større at det ble resultater av det, sier Gjerstad som omtaler Northug som et vidunderlig menneske.

- Visste ikke om det

Etter å ha blitt rammet av sykdom avsluttet Petter Northug Tour de Ski på strålende vis. Opp monsterbakken i alpinanlegget i Val di Fiemme parkerte han flere konkurrenter - og knuste tyske Axel Teichmann i spurten om andreplassen.

VGTV:Snåsamannen forteller om evnene sine

Petter Northug jr. har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Tirsdag snakket VG Nett med både hans personlige hjelpesmann Eirik Myhr Nossum og far John Northug. Begge avviste kjennskap til at Northug skal ha kontaktet Snåsamannen under Tour de Ski.

Pappa John Northug åpnet imidlertid for at dette var noe Petter kunne finne på å gjøre uten å fortelle folk.

SPESIELLE EVNER: Joralf Gjerstad er blitt rikskjendis for sine helbredende evner. Den amerikanske skeptikeren James Randi vil utfordre hans paranormale evner. Foto: Thor Nielsen

Eirik Myhr Nossum var mye sammen med, og bodde tett på, Northug under Tour de Ski. I går sa han til VG Nett at han ikke kjente til at "sjefen" ringte Snåsamannen - og at han nok ville visst det om det virkelig hadde skjedd.

Sportssjef Åge Skinstad ønsker ikke å kommentere hvorvidt han kjenner til at Northug skal ha ringt Snåsammannen.

- Generelt så kan jeg si at vi hadde med et støtteapparat som dekker alle områder.

- Men løperne har sine egne telefoner som vi ikke kontrollerer.

- Men vet du om det stemmer at Northug ringte Snåsamannen for hjelp?

- Jeg vil ikke si mer enn jeg har sagt.

- Søvn den beste medisin

Petter Northug skal ha kjent de første symptomene nyttårsaften - og gikk dermed flere renn med sykdom i kroppen. Etter andreplassen i Val di Fiemme søndag var den unge trønderen overlykkelig. Han omtalte prestasjonen som sin største individuelt i karrieren. Og han hevdet han var blitt friskere på relativt tradisjonelt vis.

- Jeg har spist vitaminer, hvitløk og drukket mye vann og også mammas solbærsaft. Jeg fryktet det var over, men mye søvn har kanskje vært den beste medisinen for å holde meg frisk, sa han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder