Råsterk Tønseth smadret Klæbo på Beitostølen

BEITOSTØLEN/OSLO (VG) Didrik Tønseth var suveren på sesongens første distanseløp og slo Johannes Høsflot Klæbo med nesten 19 sekunder. Simen Hegstad Krüger ble nummer tre, men landslagstreneren lover ikke plass til verdenscupstarten.

 • Yngve Gjerde
 • Camilla Vesteng
 • Håvard Rønning

Didrik Tønseth var bak en revansjelysten Johannes Høsflot Klæbo ved sekunderingene på 2.2, 5 og 6 kilometer, men fra neste passeringspunkt, 7.2 kilometer, var Tønseth råsterk, og gikk bare bedre og bedre.

– Det er kjempeartig. Jeg følte meg bra på oppvarmingen, kjente at jeg hadde gode ski, og da klinket jeg bare til, sier Tønseth.

Det ble tidlig klart at det var dem to det sto mellom.

les også

Therese Johaug seiret suverent på Beito

Voldsom stigning

Tønseth, som på et tidspunkt var 4 sekunder bak Klæbo, var ved 12.2 kilometer 8.7 sekunder foran. Han gikk til slutt i mål med tiden 34.56.7 - hele 18.9 sekunder foran Klæbo, som uansett fikk en revansj etter fredagens sprint-skuffelse.

– Jeg sto opp fra de døde i dag. Jeg var ikke helt fornøyd i går, men jeg synes det var mye bedre i dag, sier Klæbo til NRK.

les også

Petter Northug gjør comeback i skisporet

Det var med andre ord en fantastisk avslutning av Tønseth, som økte med 10 sekunder på de siste 2.8 kilometerne. Tønseth har selv vært offensiv i forkant av den nasjonale åpningen på Beitostølen, og viste seg fra sin beste side denne lørdagen, og vant for andre år på rad i dette rennet.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum omtaler løpet til Tønseth som solid.

– Det var veldig bra med en god avslutning. Det trenger man i verdenscupen, en ting er å gå jevnt hele veien, men man trenger veldig solide sisterunder. Det får han til her i dag, sier Nossum i pressesonen etter rennet.

Dro Krüger til pallplass

Etter rennet skrev både Klæbo, Tønseth og Emil Iversen tålmodig autografer og stilte opp på bilder sammen med barn og andre fans på Beitostølen.

Simen Hegstad Krüger, som ikke er forhåndsuttatt til verdenscupåpningen, startet 30 sekunder før Tønseth, og la seg i ryggen da han fikk mulighet, og ble dratt innn til en 3. plass.

– Jeg tror Simen var veldig fornøyd med å få heng der. Men du skal nå henge også, sier Nossum.

PALLEN: Fra venstre: Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth og Simen Hegstad Krüger etter 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Foto: Geir Olsen/NTB SCANPIX

Krüger er ikke blant de forhåndsuttatte til verdenscupstarten i Finland neste helg. Det er to ledige plasser.

– Jeg ble 33 prosent klokere i dag også, så nå er jeg oppe i 66 prosent. Men navnene sliter jeg med før i morgen. Jeg vil ha skøytingen først. Det er ikke alle som har gått to renn ennå, sier Nossum.

Det er 15 kilometer friteknikk søndag.

Tidligere lørdag gjorde Therese Johaug rent bord på kvinnenes 10 kilometer:

Tung Sundby-dag

Simen Hegstad Krüger tok 3.plassen foran Emil Iversen etter å ha gått sammen med seierherren Tønseth mot slutten. Flere løpere fikk dermed vist at de er i rute før verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

NRK-ekspert Fredrik Aukland trakk frem Martin Johnsrud Sundby som favoritten før 15 kilometeren i klassisk stil, men Sundby fikk det ikke til å stemme.

les også

Raser mot landslagsledelsen etter å ha blitt avvist i uttak

Sundby, som i forkant av rennet varslet at han var rusten, endte på en 31. plass, 2 minutter og 27 sekunder bak Tønseth. Heller ikke Hans Christer Holund hadde sin beste dag, og var ved målgang slutt et minutt og 43 sekunder bak Tønseth.

Mer om

 1. Vintersport

Flere artikler

 1. Holund forstår ikke Sundbys nedtur: – Han har vært råsterk

 2. Slår tilbake mot Iversens EM-reaksjon: – Uenig i alt jeg sier

 3. Klæbo smadret rivalene og vant prologen

 4. Usikkert om Iversen blir NM-klar: Fortsatt ikke fått svar etter «katastrofe»-kollapsen

 5. Bagasje-trøbbel for langrennslandslaget

Fra andre aviser

 1. Tønseth utklasset alle på Beitostølen – blytungt for norsk verdensmester

  Aftenposten
 2. Vraket fra prøve-VM: I ferd med å bli et mareritt

  Aftenposten
 3. Kan bli vraket fra Touren: – Jeg betaler for gamblingen

  Aftenposten
 4. Kan bli vraket fra Touren: – Jeg betaler for gamblingen

  Bergens Tidende
 5. Noe ser ut til å være riv ruskende galt

  Aftenposten
 6. Vraket fra prøve-VM: I ferd med å bli et mareritt

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no