KNIRKEFRITT: Petter Northug tok seg tid til å showe etter at han vant spurtoppgjøret mot Axel Teichmann suverent. Foto: Scanpix

- Er det olje de smører skiene med i Norge eller?

(VG Nett) Svenske medier bukker så håret subber tærne etter det siste Northug-rykket og Norges femte stafettgull i VM på rad.

 • Klaus Eriksen

Artikkelen er over 11 år gammel

Fredag sikret Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tore Ruud Hofstad og Petter Northug gull på straffen i Liberec.

- Det er ikke så mye mer å si, ingen ord er tilstrekkelig. Norge er fantastiske. Ofte individuelt, men alltid på stafetten. Norge tar altså sitt femte strake VM-gull på stafett. Og ni ganger på de ti siste mesterskapene4 (VM). Er det olje de smører skiene med i Norge eller, skriver Aftonbladets LIVE-kommentator Marcus Leifby.

Tysk pølseglad tolloffiser

Petter Northug ble sendt ut på siste etappe godt bak Tysklands Axel Teichmann. De to første km brukte nordmannen på å ta igjen tyskeren, deretter ble det transportetappe bak Teichmann og mot slutten rystet Northug den tyske stjernen fullstendig med rykket sitt. Teichmann gadd ikke å ta opp kampen engang, og dette legges merke til rundt om:

- Teichmann ser ut som en tysk tolloffiser som har spist altfor mye bratwurst de siste 20 årene, skriver Aftonbladet-kommentatoren.

Aftonbladets reporter var ikke spesielt fornøyd med de svenske gutta, og konkluderte med at Sverige ble utklasset og nedverdiget av Norge.

Kort oppsummering

- Jaaa, hvordan skal vi oppsummere dette her? Norge vant som vi alle visste, skriver Expressens Johan Linderstam.

Gratulasjonene til de norske stafettheltene Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tore Ruud Hofstad og Petter Northug, tikker inn på den nyopprettede protokollen på VG Nett. Og det er ingen tvil om at VG Netts lesere lar seg rive med - og vel så det - av Petter Northugs rykk:

- Hvorfor er det slik at hver gang Northug spurter de siste 300 meterne vinner han med 400 meter eller mer? GRATULERER! skriver Nicolin (30) fra Oslo.

Martin (16) fra Bergen kaller Northug for "Sick Man", og mimrer tilbake til tiden da vår ankermann ropte barneskirenn etter å ha gått først over målstreken.

- Det ser jo faktisk ut som om det er et barneskirenn når det er så stor forskjell. Han gjør jo det så lett og det kan jo ikke være gøy å gå sisteetappen for de andre lagene, skriver Martin.

Stor trafikk påVGD

diskusjonsforumet til VG Nett kommer det svært mange innlegg - stort sett bestående av hyllest.

Gratulerer Norge! Og, Petter - du må gjerne skryte, hovere og være så breial du bare vil. Det er deg fullt fortjent! skriver brukeren osiviking.

I en slik situasjon er det lett å sammenligne Northug med tidligere spurtkanoner, men hvem som vinner kåringen er udiskutabelt - skal vi tro VG Debatt-bruker Hysteria3.

- Han er jo helt syk. Selv ikke Alsgaard på sitt beste hadde hatt noe å stille opp med mot Nortug i en spurt.

Mer om

 1. Ski-VM

Flere artikler

 1. Northug sikret VM-gull med nytt superrykk

 2. Northug psyket ned Teichmann

 3. - Jeg taper aldri mot Hellner

 4. Slik kroner VG stafettkongen Northug

 5. - Ruud Hofstad den store stafetthelten

Fra andre aviser

 1. Gull til Norge

  Bergens Tidende
 2. Nytt Northug-show i VM-stafetten

  Fædrelandsvennen
 3. Northug knuste Tyskland

  Fædrelandsvennen
 4. Og etterpå var det Northug-show

  Aftenposten
 5. Brå, Brink og et rykk av en annen verden

  Aftenposten
 6. «Gris», «idiot» og en ukjent helt: Disse stafettdramaene glemmer vi aldri

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no