Slik blir Skofteruds begravelse og minnestund

I dag samles Vibeke Skofteruds aller nærmeste, venner og kjente for å ta et siste farvel med den svært populære langrennsløperen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Klokken 13.00 starter begravelsen Eidsberg kirke. Den ledes av fungerende prost, Runo Lilleaasen. Han forretter sammen med kapellan Magnus Grøvle Vesteraas. VG vil være til stede, og du kan følge begravelsen på VGTVs sending, som starter 12.15, og på vg.no. NRK og NTB vil være til stede inne i selve kirken under begravelsen.

les også

Landslagsvenninnene skal være med å bære kisten til Skofterud

– Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke, sier prost Lilleaasen til NTB.

SKIHELTINNE: Vibeke Skofterud, her fra sesongstarten på Sjusjøen i 2011, sammen med Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen og Therese Johaug. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Full kirke og storskjerm

En rekke personligheter fra Idretts-Norge, venner, bekjente og lokalbefolkningen skal ta farvel med Skofterud, som omkom i en vannscooter-ulykke søndag 29. Juli.

les også

Steinar Mundal slet med rusen: – Vibeke Skofterud hjalp også meg

Kirkens kapasitet er på 450 sitteplasser. Derfor er det satt opp benker og storskjerm utenfor kirken. Det er blant annet trykket opp 1500 kirkeprogram.

Etter høytideligheten i kirken vil Skofteruds kiste bli ført til graven på Eidsberg kirkegård. Familie og flere av Skofteruds tidligere landslagsvenninner i langrenn skal bære kisten.

Ifølge Dagbladet er det de tidligere landslagsvenninne Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg (de tre første vant VM-gull på stafett med Skofterud i 2011) som skal bære Skofteruds kiste sammen med bror Tormod og pappa Karsten.

Artist og venn Hanne Sørvaag skal synge i begravelsen, og Åge Skinstad, tidligere langrennssjef, er blant de som skal holde taler.

Skjelbreid leder minnestund

Kort tid etter jordfestelsen på kirkegården skal Carsten Skjelbreid lede minnestunden i Eidsberghallen.

Det er lagt ut tre kondolanseprotokoller i Østfold i forbindelse med Skofteruds død. Lilleaasen oppfordrer også til at familien og kjæreste får SMS og mail med støtteerklæringer.

– Send det gjerne utover høsten. Da trenger de det. Torsdag vil det ikke være mulig for dem å snakke med og takke alle frammøtte, sier Lilleaasen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder