SKUFFELSE: Nils Jakob Hoff har stått sammen med Therese Johaug i stormen hun har vært gjennom det siste året. Her er de avbildet under Johaugs høring i CAS i vår. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Johaug-kjæresten Hoff: – Dommen er et overgrep

Nils Jakob Hoff (32) er sint og fortvilet over at kjæresten Therese Johaug (29) mister både OL og resten av sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hoff oppholdt seg i hjembyen Bergen under domsavsigelsen. Landslagsroeren med VM-gull var åpenbart beveget da NRK intervjuet ham i sensommerværet.

– Det er fint i Bergen, men tøft å sitte her i solen. Det er aldri kjekt å se de du er glad i har det vondt, men det er slik situasjonen er blitt, sier Nils Jakob Hoff.

Like før klokken 12.00 i dag ble det kjent at Therese Johaugs CAS-dom ble på 18 måneder. Det innebærer at OL i Peyonchang ryker, sammen med resten av skisesongen 2017/18.

En sterkt preget Johaug fortalte på en pressekonferanse like etter offentliggjøringen av dommen at hun var fullstendig knust.

Les også: Johaug i tårer: – Jeg kan ikke skjønne straffen

Vil tilbake

Hjemme i Bergen satt kjæresten Nils Jakob Hoff og fulgte med på seansen. Han innrømmer overfor NRK at han er både frustrert og fortvilet.

– Hvis du lurer på hva jeg synes, er det at det er et ovegrep. Jeg er veldig sint, sier han til kanalen.

Johaug fikk beskjed om dommen i går, og hadde familien rundt seg i Seiser Alm hvor hun for tiden er på høydeopphold. Hun sier CAS-avgjørelsen om 18 måneder kom som lyn fra klar himmel, og at det er tøft å vite at drømmen om et OL nå ligger i tusen knas.

Se Johaugs reaksjon på dommen i denne videoen:

Svensk kommentator: Fornøyd med straffen

Samtidig var hun klar på at hun skal tilbake i langrennssporet. Hoff tror ikke hun kommer til å gi seg.

– Ikke som hun har snakket om. Det er en tøff situasjon, men hun er en tøff dame, sier Nils Jakob Hoff.

– Mistet all tillit

Johaug sa selv tidligere i dag at hun opplever CAS-dommen som urettferdig, og hun poengterte at hun visste om utøvere som har fått mildere straff for bruk av samme salve.

– Jeg vet ikke hva som er årsaken til at straffen er så streng. Jeg har alltid trodd at antidoping-arbeid er for å skape rettferig konkurranse. Men jeg skjønner nå at det er et sysmet som skal skape legitimitet for en multinasjonal industri som sliter med mye dritt. Nå har jeg mistet all tillit til idrettens juridiske biten av det arbeidet, slår Hoff fast.

Johaug-dommen: En kjempesmell for norsk naivitet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder