SEIERSKLEM: Heidi Weng får en seiersklem fra kjæresten Kjetil Nygaard etter å ha sikret mini-tour-seier etter en solid jaktstart. Foto: Geir Olsen NTB scanpix

Weng fikk seiersklem av kjæresten etter seier i mini-touren

LILLEHAMMER (VG) Heidi Weng (25) fikk en velfortjent seiersklem av kjæresten etter å ha sikret sammenlagtseieren på mini-touren på Lillehammer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter 10 kilometer klassisk jaktstart holdt 25-åringen unna for konkurrentene og sikret seieren sammenlagt i mini-touren på Lillehammer. Men Weng er opptatt av at det ikke er nå VM-medaljene deles ut, så hun ønsker egentlig ikke å være i så god form nå.

– Det kommer flere løp. Nå kan noen andre være på pallen. Nå har jeg gjort mitt. Og så kan jeg ta det igjen i februar og mars, da vil jeg være der, sier Weng etter seieren.

– Du møtte kjæresten din etter seieren, hadde du pust igjen til å kysse ham etter dagens renn?

– Jeg tror ikke jeg kysset han. Så nei, da hadde jeg nok ikke pust igjen. Det ble en klem, sier Weng til VG. Selv bor hun i Lillehammer, og flytter inn i nytt hus i april, mens kjæresten Kjetil Nygaard bor i Oslo.

Bjørn: – Nå har hun blitt en vinner

– Hun har så ofte vært nummer to, nummer tre og nummer fire. Nå tar hun karrierens største seier. Heidi Weng er nå nummer én, kommenterte Jann Post for NRK da Weng gikk i mål etter en solid gjennomført jaktstart.

– Endelig lykkes det for Heidi. Nå har hun blitt en vinner, supplerte Torgeir Bjørn, idet Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski gikk inn til andre- og tredjeplass.

– Det var gøy, men jeg var sikker på at jeg skulle bli tatt igjen sisterunden. Jeg tror aldri jeg har vært så langt nede. Jeg var så stokk stiv, men jeg er så glad det holdt, sa Weng om veien mot triumfen til NRK.

Om Weng: Favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt

– Så for mye ned i bakken

Tilsynelatende hadde Heidi Weng kontroll hele veien, men selv slet hun med en uvant følelse av å være helt alene i front.

– Jeg hadde en periode hvor jeg så for mye ned i bakken. Jeg måtte jobbe med at «dette skal jeg klare». Det var ikke bare bare å ikke ha noen rygger å se, sa Weng.

Flugstad Østberg slo Pärmäkoski i kampen om andreplassen sammenlagt etter at finnen falt mot slutten av løpet.

– Det var skikkelig deilig å klare pallen. Det var målet å kjempe om pallen sammenlagt, sa Østberg etter løpet, før hun beskrev kampen om andreplassen mot Pärmäkoski.

– Det var egentlig helt jævlig. Man hører hele veien at det er 15 sekunder, ti sekunder og fem sekunder ned til henne. Hun kom veldig fort. Jeg var forberedt på en spurt, men så var hun uheldig og tryna, så da klarte jeg å bli nummer to.

Se også: Grunnen til at Weng var «sykt nervøs»

Artikkelen fortsetter under bildet

TOPP TRE: Ingvild Flugstad Østberg (f.v), Heidi Weng og Krista Pärmäkoski utgjorde pallen etter tre renn i mini-touren på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Knock-out i bakkene

Fra start var det trekløveret Ingvild Flugstad Østberg, Jessica Diggins og Marit Bjørgen som jaktet seieren drøye 20 sekunder bak Weng.

Det var forventet at de skulle danne en trio, men tempoet Flugstad Østberg satte fra start klarte ikke de to andre å henge med på.

– Hun ser mer avslappet og frisk ut i dag, kommenterte Post da Østberg forserte bakkene på vei ut fra stadion.

Østberg tok innpå Wengs forsprang ut fra start, men da Weng kom inn i sitt favorittparti - med løypens lengste motbakker - økte hun avstanden ned til Østberg.

Se også: Northug innrømmer at det kan se ut som krise

Samtidig gikk Krista Pärmäkoski et kjempeløp. Finnen hadde beste etapptetid da hun gikk seg opp fra femteplass, forbi Bjørgen og Diggins og opp på pallen i mini-touren.

Flugstad Østberg og Pärmäkoski tok noe innpå Weng de siste to kilometerne, og var henholdsvis 16,1 og 21 sekunder bak den suverene vinnere.

– Jeg syns det var bra. Heidi vinner og Ingvild blir nummer to, så det er veldig bra, kommenterte landslagstrener Roar Hjelmeset om laginnsatsen.

Marit Bjørgen ble til slutt nummer fire, etter å ha tapt mye på sisterunden. Stina Nilsson gikk et sterkt løp, og gikk seg opp fra 27. til 5. plass.

– Tre renn på tre dager kan bli litt mye for meg, så det er nok totalbelastningen, sa Bjørgen om dagsformen som ikke var helt optimal.

– Det hadde vært verre om jeg følte at jeg gikk et rått løp og ble nummer fire, smilte Bjørgen.

Les også: Weng klarte ikke å følge rådet fra lagkameraten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder