TAKKNEMLIG: Therese Johaug intervjues utenfor hotell Steger-Dellai i Seiser Alm fredag i forrige uke. Foto: Tore Kristiansen VG

Johaug takker for støtten: – Skal gjøre dere stolte

– OL går uten meg, men drømmen om VM i Seefeld i 2019 kan ingen ta fra meg, skriver Therese Johaug (29) til fansen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Onsdag la hun ut et bilde på sin Instagram-profil for første gang siden i slutten av juli. Johaug har over 340.000 følgere på den populære billeddelingstjenesten.

29-åringen har nettopp lagt bak seg noen av sine tøffeste døgn. Tirsdag ble det kjent at hun utestenges i 18 måneder, etter at dopingsaken hennes ble anket til Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Da hadde hun allerede kjent til dommen i ett døgn.

Hallvard Flatland: – Norge bør boikotte OL

I Instagram-posten takker hun blant annet for støtten hun har fått:

Den dopingutestengte langrennsløperen utdypet hvem hun ønsket å takke på en pressekonferanse i Seiser Alm tirsdag ettermiddag:

– Jeg vil takke alle sponsorer, familie, Nils Jakob (kjæreste), Karstein (bror), Jørn (manager) og hele det norske folket som har stått rundt meg dette vanskelige året.

Nå har hun begynt å trene mot VM i Seefeld. Onsdag la skistjernens manager, Jørn Ernst, ut en video fra en treningsøkt i Seiser Alm:

Johaug blir i Seiser Alm de neste dagene, men at hun reiser til Livigno fredag. Der blir hun til 3. september. Ernst bekrefter overfor VG at den skjerpede dopingdommen ikke fører til endringer i planene de neste ukene. Johaug blir til Livigno 3. september.

Kowalczyks trener: Tviler på Johaugs forklaring

– Jeg må be om respekt for at jeg trenger litt fri nå og tid til å fordøye det jeg fikk beskjed om i går. Jeg må bruke dagene godt fremover. Det er et sjokk, og det har ikke gått helt opp for meg at drømmen har gått i grus, sa Johaug på tirsdagens pressekonferanse.

Dopingutestengelsen sørget for at Johaug går glipp av OL i Pyeongchang i februar 2018. Det neste store målet for 29-åringen blir VM i Seefeld i 2019.

VG-reportasje: Johaugs foreldre om legen, nedturene og fremtiden

På pressekonferansen la ikke Johaug skjul på at det blir en mental prøvelse å kjempe seg tilbake til langrennssporet.

– Jeg har sagt jeg ikke vil gi meg før jeg står på start igjen, og jeg står for det her jeg sitter nå. Men jeg vet ikke hvordan motivasjonen og det mentale blir i tiden fremover. VM i Seefeld blir det neste målet, det er halvannet år til, sier Johaug.

Se hele seansen her:

Nå sier hun at hun skal jobbe med seg selv for å få den nedslående dopingdommen på avstand.

Skiforbundet: Opprettholder pengestøtte til Johaug

– Jeg har en indre glede over å gå på ski og være ute, og jeg vil på start igjen. Jeg vil prøve å stå øverst på pallen igjen. Så får vi se hva fremtiden vil bringe.

Flytt markøren til 18 måneder – se hva Johaug går glipp av:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder