Krüger jakter pallplass i Tour de Ski – drømmer om VM i Lahti

TOBLACH (VG) Simen Hegstad Krüger (23) tok sin første
pallplass i verdenscupen – og jakter på Dario Colognas tredjeplass i Tour de Ski-sammendraget.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er nærmere, absolutt. Jeg vet ikke hva jeg kan forvente opp sistebakken. Man kan i hvert fall ikke avskrive meg helt, sier han til VG.

I Tour de Ski-sammendraget er han nummer syv, bare 26,5 sekunder bak treer Dario Cologna. Lyn-løperen var et norsk lyspunkt på en dag der lite fungerte for Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg hadde ikke regnet med pallplass, men jeg visste at jeg hadde en av mine beste sjanser i dag, og jeg har følt at kroppen har spilt bra på lag i hele touren, sier Krüger.

Han gikk inn til 3. plass, syv tideler foran finske Matti Heikkinen, og rekrutten meldte seg virkelig på i kampen om å bli tatt ut til VM i Lahti.

– Det er en stund til VM-laget skal tas ut. Jeg skal avslutte touren på en god måte, så får vi se derfra, sier han.

Han beskriver det hele som «vanvittig kult» overfor VGTV, og allrounderen sier at 10 kilometer firteknikk er en god distanse for ham.

Han drømmer om å få gå VM i Lahti.

– Det er muligheter der. Jeg har gått fortere enn jeg hadde regnet med. Jeg skal kjempe til siste slutt, sier han.

Les også: Sundby gir opp å vinne Tour de Ski

– Jeg er spent på bakken. Den må jeg bare ta litt som den kommer. Jeg må forberede meg på det. Jeg vet at jeg er i bra form, og det er det viktigste for å gå fort opp der, sier han.

23-åringen håper på hjelp fra de eldre herrene på laget.

– Det er erfarne gutter jeg er på tur med, så det gjelder å snappe erfaringer fra dem. Ta til seg triks for å ta sekunder her og dere, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder