SLAPP MED SKREKKEN: Didrik Tønseth falt på rulleski og fikk hjernerystelse mandag. Onsdag møtte han pressen i Livigno for å fortelle om møtet med asfalten. Bak til høyre står landslagstrener Tor Arne Hetland og følger med. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Dyrhaug måtte vekke Tønseth for å sjekke at han «var i live»

LIVIGNO (VG) Didrik Tønseth gikk i asfalten med et smell i 50 km/t. Det kunne gått skikkelig ille. To dager etter fallet er han fortsatt svimmel.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Didrik Tønseth fikk hjernerystelse etter møtet med asfalten under en treningsøkt på rulleski mandag kveld. Han fikk en stein inn i ene bakhjulet.

Fallet skjedde da allroundløperne var ute på langtur. Han forteller at han var borte i et lite sekund.

– Jeg har ramlet før, men ikke i sånn hastighet. Jeg har hatt kjempeflaks. Drikkebeltet tok imot første støyten, så tok hjelmen den andre. Jeg tipper farten var på rundt 50 km/t. Det var noen som hadde rykket, vi skulle ta igjen dem, sier Tønseth til VG.

– Hva rakk du å tenke?

– Jeg rakk å tenke litt. Jeg tenkte jeg måtte prøve og balansere på en ski. Og dette kommer til å gjøre vondt nå. Dette blir alvor. Det gjorde vondt. Jeg fikk en rotasjon jeg skal være glad jeg fikk, svarer Tønseth.

Så du denne? Slik reagerer langrennsjentene på Johaug-dommen: – Brutalt.

Har blitt litt redd

Han er fortsatt litt svimmel når han beveger seg. Trønderen innrømmer at han er blitt litt redd. Fallet sitter i kroppen. Han kommer til å ta det litt rolig på rulleski nedover fremover. Foreløpig har han tre-fire dager treningsfri.

Sjekk ut: Den nye landslagslegen for langrennsløperne kan ikke love at det ikke kommer nye dopingsaker.

Niklas Dyrhaug deler rom med Tønseth under høydesamlingen i Italia. Han lå rett foran romkameraten da ulykken inntraff.

PÅ RULLESKI: Niklas Dyrhaug (foran) og Hans Christer Holund på rulleski ved Livigno på 2300 meter onsdag formiddag. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

– Som romkamerat har jeg drevet med overvåkning av ham nå. Jeg måtte vekke ham klokken 02 og 04 forrige natt for å se hvordan det gikk med Didrik. Jeg fikk tommel opp, sier Dyrhaug til VG.

Det kunne gått skikkelig ille

Han har falt på rulleski selv, men ikke så stygt som lagkameraten gjorde i fjellene på grensen mellom Italia og Sveits mandag.

– Det er den store skrekken. Nå gikk dette bra. Det kunne gått skikkelig ille. Han havnet i feil kjøreretning. Hadde det kommet bil imot vet vi ikke hva som kunne skjedd. Det kunne gått helt galt. Jeg er glad det gikk som det gikk, sier Dyrhaug.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder