NM-gullet overbeviste ikke Bjørgen - usikker på om hun går OL-sprinten

Publisert: Oppdatert: 11.01.18 16:01
LANGRENN

HAMAR (VG) Selv om Marit Bjørgen (37) tok NM-gull på sprinten, så aner hun ikke om hun er god nok for en OL-finale på sprint. Hun stiller ikke til start, om hun ikke tror hun er god nok for finaleplass.

Tidligere har Bjørgen sagt til VG at hun har lyst til å gå alle distansene i OL. Men selv om hun fikk kongepokalen for seieren på sprinten på Gåsbu torsdag, så er hun ikke sikker på om hun går spriten i Sør-Korea.

– Jeg må kjenne om jeg er god nok til å være med å kjempe om finale. Hvis jeg føler jeg ikke er det, så har jeg lyst til å konsentrere meg om de lengre distansene, sier Bjørgen til VG.

Hun slo Kathrine Harsem og Silje Øyre Slind i kampen om gullet. Langrennsdronningen passerte Harsem like før målstreken.

– Hadde jeg ikke fått til en bra sprint i dag, så hadde det iallfall vært uaktuelt å gå, sier Bjørgen om OL-sprinten, sier Bjørgen.

Hadde du fått flere svar i dag om Maiken Caspersen Falla hadde gått?

– Ja, det er klart. Maiken er verdens beste sprinter. Da hadde jeg virkelig fått svar på hvor jeg hadde vært hen, men Kathrine er ingen hvem som helst hun heller, svarer Bjørgen.

Bjørgen mener den siste distansen i OL; tremila passer henne aller best.

– Jeg gleder meg til de lengre distansene og stafetten. Tremila er noe som passer meg bra, sier Bjørgen.

Eide gråt for tapt OL-drøm

For Mari Eide ble det en tung dag på Gåsbu, hun gikk for OL-plass. Hun tok ledelsen foran Marit Bjørgen i den ene kvartfinalen, men falt i en av de siste nedoverbakkene.

Da rant det over for 28-åringen.

Øystre Slidre-løperen brøt løpet, og mens Marit Bjørgen sikret seg semifinalebillett, sto Eide i tårer.

Tror ikke på OL

– Var det noen tårer for OL?

– Ja, det var det. Det er veldig frustrerende å falle der. Det føyer seg i rekken av mange uhell jeg har hatt i år, sier Eide, fortsatt gråtkvalt, til VG.

– Ikke nok med at jeg har vært forkjølet denne uke her, så begynte jeg å føle meg bedre etter prologen. Det gikk veldig greit før jeg tryna, men det er en del av gamet å holde seg på beina. Det virker ikke som om det var min dag i dag, fortsetter hun.

– Tårer fordi du var lei deg eller sint?

– Jeg blir litt sint og irritert, men også litt lei meg. Jeg hadde trengt litt flaks i dag, og det fikk jeg ikke i det hele tatt.

– Lever fortsatt OL-drømmen?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det er kroken på døra i dag, svarer hun.

VG Live: Vi fulgte NM-sprinten her!

Anders Gløersen er en outsider til å komme til OL i distanserenn. På sprinten måtte han først og fremst trøste kjæresten.

NM-gull til Bjørgen

Eide var blant de som kjempet om den siste OL-plassen i sprint bak Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla (Ingen stilte på NM-sprinten. Østberg og Weng hvilt etter Tour de Ski, Falla syk).

Her kan du lese mer om