Fallas hemmelige hjelper: Kontaktet eks-treneren da hun begynte å tvile

DRAMMEN (VG) Maiken Caspersen Falla ringte tidligere landslagstrener Roar Hjelmeset dagen før VM-gullet. Hun trengte trygghet.

Falla hadde litt stang ut i begynnelsen av sesongen. Men så har det bare blitt bedre og bedre. Med VM-gull og bronse - og en ny seier i Drammen.

– Jeg ringte Roar dagen før jeg skulle gå i VM og. Jeg kjenner Roar veldig godt. Det er bare det at Roar sier at det kommer til å gå bra, så tror jeg på det, sier Falla til VG.

les også

Gull-Falla ut mot norske journalister

Det er ingen tvil: Maiken Caspersen Falla er dronningen av Drammen. Hun knuste Stina Nilsson på oppløpet, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret dobbelt norsk.

– Nå er det perfekt

Falla kjenner Hjelmeset fra videregåendetiden på Hovden skigymnas. Deretter ble han landslagstrener.

– Det har vært veldig trygt å ha Roar der. Nå er det perfekt, jeg kan få det beste av begge verdener med nye impulser fra Ole Morten og jeg kan ringe Roar for trygghet, sier Falla til VG etter triumfen i Drammen.

Se, så glad blir Falla når hun vinner i Drammen:

Falla var først i hvert heat helt frem til finalen, og Nilsson klarte ikke å tukte den norske sprintverdensmesteren.

Svensken stivnet og ble forbigått av både Natalija Neprjajeva og Jacobsen på oppløpet.

Dermed vant Falla sin fjerde strake sprintøvelse.

– Jeg tror at teknikken min passer veldig bra for oppløpet, og overkroppen min er så sterk - derfor går det så bra for meg her, sier hun på arenaen.

les også

Morfaren til Klæbo etter dame-bronsen: - De tabbet seg ut

Treneren overbevisteJacobsen

Jacobsen var veldig fornøyd med sin pallplass. Hun hadde egentlig ikke tenkt å gå i Drammen, da hun ikke anså mulighetene som topplassering som store.

Jacobsen forteller om landslagstrener Ole Morten Iversen som overbeviste henne her:

For Iversen trodde annerledes. Han «beordret» Jacobsen til å gå.

– Jeg tenkte at jeg ikke hadde så veldig sjanse i sprint klassisk. Så mente han at det egentlig ikke fantes noen gode grunner til å ikke gå på hjemmebane, så det er jeg veldig glad for nå da, sier Jacobsen.

Slaktet seg selv

Verre gikk det for Ingvild Flugstad Østberg, som ikke var nådig med seg selv etter at hun tapte dyrebare poeng i verdenscupsammendraget. Hun røk ut allerede i kvartfinalen.

– Jeg er ganske forbannet, men må samle meg litt. Jeg hadde virkelig alle muligheter, og nå føler jeg at jeg gir bort den gule trøya. I dag er jeg ikke god nok, men jeg kan ikke gjøre annet enn å kjempe på videre, sier Østberg til VG.

Kasper Stadaas hadde sin livs mulighet i Drammen, men ble felt av en svenske. Han ble eitrende forbannet:

I verdenscupavslutningen kjemper Gjøvik-jenta en innbitt kamp om sammenlagtseieren med russiske Julija Neprjajeva, som tok innpå hele 48 poeng vis-a-vis Østberg.

For russeren tok tredjeplassen og tok et solid jafs inn på Østberg når kun to verdenscuphelger (Falun og Canada) gjenstår. Østberg leder med to poeng foran den høydramatiske avslutningen.

FRUSTRERT: Ingvild Flugstad Østberg hadde en ledelse på 50 verdenscup-poeng, men ble bare nummer 19 på sprinten i Drammen. Dermed tapte hun hele 42 poeng vis-a-vis Neprjajeva. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

PS! Det var knyttet store forventninger til hjemmehåpet Kristine Stavås Skistad, som falt i sprintsemifinalen i VM i Seefeld.

Men selv om hun klarte å kvalifisere seg til kvartfinalene på prologen, valgte hun å trekke seg på grunn av feber.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder