Johaug har passert 50 verdenscuptriumfer: Likt med Bjørgens rekordskjema

Therese Johaug (30) tok en ny overbevisende seier i verdenscupen. Hun er nå likt med Marit Bjørgens historiske rekordskjema, da skidronningen var på samme alder.

Søndag var Johaug best for tiende gang denne sesongen. Hun har vært ubeseiret i alle distanserennene hun har stilt opp på i verdenscupen denne sesongen (inkludert etapper og sammenlagtseier i touren på Lillehammer). Det kommer i tillegg til tre VM-gull som også gjorde henne ubeseiret på distanserenn i mesterskapet.

Og nå viser statstikken til Det internasjonale skiforbundet (FIS) at Johaug har notert 52 verdenscupseire etter seieren i Falun på 204 konkurranser i karrieren. Hun er også oppført med 110 pallplasser gjennom karrieren. Det betyr en palluttelling på mer enn 50 prosent.

Og nå står hun også oppført med like mange verdenscuptriumfer som Marit Bjørgen hadde inkassert på samme alder og Johaug har fortsatt tre renn igjen denne verdenscupsesongen.

Bjørgen vant totalt 114 renn før hun la opp som 37-åring sist vinter.

Johaug må fortsette dominansen i samme stil fremover og i mange år om hun skal kopiere seiersrekken, spesielt ettersom Bjørgen også kapret sprintseire.

VG følger rennet direkte her.

Nærmest i Falun var svenske Ebba Andersson, som var preget av sykdom under VM. I Falun var den svenske løperen til slutt 18,5 sekunder bak løperen fra Dalsbygda.

PALLEN: Therese Johaug vant foran Ebba Andersson (t.v) og Jessica Diggins (t.h) Foto: ULF PALM / TT NEWS AGENCY

– Det kjentes bra. Men jeg tror alle sammen sitter med samme følelse som meg at det ble dårlig teknisk, kaving og masing og at man følte man aldri fikk fine og rene skyv. Men det er nok ikke bare meg som føler det. Jeg pratet med mange som syns det var vanskelig i dag, sier Johaug til NRK etter målgang da hun pratet om tøffe forhold i løypene i Sverige.

Johaug dominerte som ventet i VM, men ikke uten visse forviklinger:

Det var farten i motbakkene i Sverige som ga Johaug seieren lørdag. For fra 6,7 kilometer og inn til mål tapte hun halvsekundet til sin svenske rival.

Søndagens renn var blant de jevnere denne sesongen da seiersmarginen gikk under 20 sekunder.

– Jeg er kjempeglad for en ny verdenscupseier. Det er vanskelig å skjønne at jeg bare har 1. plasser i verdenscupen i år, sier Johaug.

les også

Kjæresten: Slik har Johaug forandret seg

Det er bare en gang Johaug ikke har stått øverst på pallen etter et skirenn denne sesongen. Det var på sprinten på Lillehammer som innledet mini-touren hun vant sammenlagt.

Sist helg vant også Johaug tremilen foran et feststemt publikum i Holmenkollen:

Ingvild Flugstad Østberg var havnet rett utenfor pallen, da hun var noen tideler bak Jessica Diggins. Men Flugstad Østberg økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt da russiske Neprjajeva, som er nærmest i sammendraget, sto over søndagens renn. Dermed leder Østberg med 97 poeng sammenlagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder