Northug hyller Klæbo-gull: – Du er overlegen!

LANGRENN

Petter Northug (32) lovpriser Johannes Høsflot Klæbo (21) etter det suverene OL-gullet.

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 16:52

– Grattis Johannes med velfortjent OL-gull! Du er overlegen!!!

Det skriver Northug på Facebook etter at den unge trønderen lekte seg med konkurrentene i sin første OL-sprintfinale og sikret årets tredje norske gull i Pyeongchang.

– Det er stort å høre det, sier Klæbo til VG når han blir konfrontert med Northugs gratulasjonsmelding.

– Kæm e kongen?

– Det vet alle. Det har jeg sagt mange ganger. Det er Petter Northug, sier Klæbo.

Statsminister Erna Solberg deler også sin begeistring i en Twitter-melding:

– Gratulerer med gull, Johannes Høsflot Klæbo. Du er rå!

Da sprinten var ferdig og den vesle seremonien inne på stadion var overstått, la Klæbo først ut et jubelbilde på Instagram sammen med sølvvinner Federico Pellegrino og Aleksander Bolsjunov. Deretter innrømte han overfor VG at han kjente på lettelse.

– Det har falt mange, mange, mange kilo av skuldrene mine nå, sier 21-åringen.

– Nå er det bare å senke skuldrene for det som skal skje framover. Det blir mindre nerver foran neste renn.

Kommentar: Johannes’ åpenbaring

Det er ikke bare Northug og statsministeren som har hyllet Klæbo etter at han stormet inn til olympisk gull. Flere skilegender har slengt seg på gratulasjonskorpset.

– Det var fantastisk bra, det er ikke noe annet å si. Det er veldig sterkt å stå imot presset. Alle de tøffeste konkurrentene forsøkte å legge ekstra press på skuldrene hans. Så leverte han til 20 i stil hele veien, sier Frode Estil til Adressa.

– Han har vært suveren i hele vinter, og det er ingen som har vært i nærheten av ham. Han har egenskaper som ingen andre har. Så lenge hodet er på plass og skiene er ok, så er han suveren, sier Johan Kjølstad til samme avis.

Også på sosiale medier renner det nærmest over med gratulasjoner og hyllester av Klæbo, som var storfavoritt før rennet:

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Playerfra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om