Bjørnestad Skar spurtet inn til seier: – Nå skal jeg gå VM. Sånn er det bare

Sprintfinalen startet med to franske fall. Sindre Bjørnestad Skar (26) takket, bukket og spurtet inn til seier – hans andre i karrieren – og den første siden sprinten i Toblach i 2017.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tre av seks i finaleheatet var franske. To av de, Baptiste Gros og Lucas Chanavat, krasjet i hverandre og gikk i bakken tidlig.

Da åpnet finalen seg fullstendig.

Dermed sto det mellom Sindre Bjørnestad Skar, Gleb Retivykh, Erik Valnes og Richard Jouve. På oppløpet ble det en spurtduell mellom Retivykh og Bjørnestad Skar, og sistnevnte spurtet inn til seier og vant 0.11 foran russeren.

les også

Historisk svensk trippeltriumf da Falla fikk juling: – Revansje for i fjor

Flere av de største langrennsløperne manglet i Dresden. Tour de Ski-vinner Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og flere andre russiske toppløpere, som Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov, sto over etter å ha deltatt i Tour de Ski.

Men i stjernenes fravær, la flere nordmenn inn en sterk søknad i forkant av VM i Seefeld i slutten av februar. Og Bjørnestad Skar er ikke i tvil om at han burde få gå.

– Nå skal jeg gå VM. Sånn er det bare. Ikke mer å diskutere, sier han til NRK.

Landslagstrener Arild Monsen vil imidlertid ikke love ut noen VM-billetter helt ennå.

Unngikk fall – sikret dobbelt norsk

Erik Valnes sikret 3. plass i sin første verdenscupfinale – noensinne. Hans beste plassering i et verdenscuprenn før lørdagens renn var 22. plass. Han var litt mer nøktern i uttalelsene om en mulig VM-billett:

– Det er fortsatt en litt fjern drøm. Men jeg skal gi alt i skirennene jeg skal gå, sier han til NRK.

Valnes var i umiddelbar nærhet av den franske kollisjonen, og klarte akkurat å komme seg unna. Oppturene har dermed kommet på løpende bånd for «ukjente» Valnes.

3. PLASS: Erik Valnes. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For åtte dager siden vant han sprinten i Skandinavisk Cup, som var hans første internasjonale seier på seniornivå. I fjor ble han også U23-verdensmester i sprint.

Etter at løpere som Federico Pellegrino hadde blitt slått ut tidligere (etter disk), var det franskmennene som måtte tåle å bære favorittstempelet i finalen.

Men, knall, fall og stavbrudd for Gros gjorde at han ikke var i nærheten, og endte til slutt 23.93 bak Bjørnestad Skar.

Heller ikke Jouve klarte å hente seg inn igjen etter å ha kjent på den tyske snøen – til tross for et hederlig forsøk. Han endte 11.22 bak den norske seierherren.

Det gikk dermed langt bedre for de norske herrene – som sikret dobbelt norsk på pallen – enn det gjorde i kvinnesprinten, hvor det ble svensk storeslem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder