Klæbo slo Bolsjunov – og fire andre nordmenn

OTEPÄÄ/OSLO (VG) Russiske Alexandr Bolsjunov gikk mot fem nordmenn i sprintfinalen i Estland - og var sjanseløs mot verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo (22).

Klæbo var nok en gang best i sprinten, og tok seg tid til å både takke og bukke til publikum på oppløpet før han passerte målstreken til nok en råsterk seier.

Det etter å ha gått i en nesten helnorsk finale med Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Mattis Stenshagen og Erik Valnes.

les også

Klæbo dropper verdenscuprenn

Parkerte Bolsjunov

Da Klæbo først bestemte seg og rykket fra i en bakke, var han overlegen. Klæbo tok dermed sesongens fjerde verdenscupseier i sprint.

Den ferske Tour de Ski-vinneren øker dermed forspranget i verdenscupen sammenlagt. Det kommer godt med, for 22-åringen dropper søndagens verdenscuprenn.

Klæbo viste muskler gjennom hele sprinten i Otepää. Først vant han prologen, så kvarten, semien og finalen.

les også

Skadet Nilsson mistet finalen – Falla går nå

Golberg på tredje

Bolsjunov ble nummer to og Golberg tok 3.-plassen, mens Eirik Brandsdal, Mattis Stenshagen og Erik Valnes gikk i mål til henholdsvis 4.-, 5.- og 6.-plass.

Med en nesten helnorsk sprintfinale var det en god dag for de norske langrennsherrene. Bare Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar og Pål Trøan Aune gikk glipp av en finalebillett, da samtlige ble slått ut i semifinalen.

På kvinnesiden ble det også norsk seier. Der vant Maiken Caspersen Falla for første gang denne sesongen - etter at tidligere suverene Stina Nilsson ble skadet like før finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder