Kalla fortviler etter nok en seier til uslåelige Johaug

ULRICEHAMN (VG) Ingen holder følge med Therese Johaug (30) på distanserenn. Charlotte Kalla ble regelrett knust på hjemmebane lørdag.

Johaug tok sin åttende seier i verdenscupen denne sesongen da hun vant i overlegen stil på 10 kilometer friteknikk. Nærmest kom Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ebba Andersson.

– Det er nesten så jeg ikke tror på det selv. Det har bare vært en drøm fra jeg startet på Beitostølen til nå med de seirene jeg har fått. Jeg er litt stolt av meg selv. Det er ikke gitt at jeg skal gjøre det gang etter gang heller, sier Johaug til VG.

– Er det mulig å gå gjennom hele sesongen uten å tape?

– Nei. Jeg tipper at jeg kommer til å bli slått, sier Johaug.

Charlotte Kalla ble nummer 14. 1,19.7 minutter bak Johaug.

– Det er imponerende, sier Kalla om Johaug til VG, før hun spør:

– Hvor mye vant hun med i dag?

– Over 22 sekunder.

– Det er stor avstand i disse løypene, sier Kalla til VG.

– Hva skal dere gjøre med Johaug?

– Jeg vet ikke, fokusere på vårt eget, svarer Kalla.

– Hva tenkte du om Johaug foran sesongen?

– Jeg tenkte at hun kom til å bli vanskelig å slå. Og som hun har levert, svarer Kalla.

Det er ikke bare Johaug som har trent godt foran sesongen. Se Kallas trening her her:

Det var en knust svensk langrennsdronning som fikk bank på stadion i Ulricehamn utenfor Gøteborg lørdag. Kalla så ned i bakken. Det var ikke noe smil. Og hun ville vekk fra pressen så fort som mulig.

Trodde Kalla skulle gå bedre

Johaug tror Kalla kommer mye sterkere tilbake under VM.

– Hun er mye bedre enn det hun viste i dag. Jeg hadde kanskje trodd hun skulle gå bedre i dag enn hun gjorde. Men hun kommer til å ta steg til VM, sier Johaug.

Kalla håpet det skulle gå an å slå Johaug etter at Johaug vant i comebacket i Ruka i Finland. Så langt har ikke det vært mulig på distanse.

30-åringen fra Dalsbygda forklarer årsaken til suksessen denne sesongen.

– Jeg prøver å gjøre ting rett hver eneste dag for å lykkes i de skirennene jeg går. Jeg har jobbet mye med meg selv de to siste årene med trening og teknikk, og mentalt og fysisk for å vinne skirenn. For meg handler det om å få ut det jeg har trent på de årene jeg har vært ute, sier Johaug til VG.

- Kan ikke la frustrasjonen ta overhånd

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom nærmest Johaug. Hun mener det er viktig å ha fokus på det man kan gjøre noe med.

– Kalla startet før meg. Jeg hadde regnet med at hun skulle sette standarden, så var det ikke henne jeg ble sekundert mot. Det var litt overraskende, sier Jacobsen til VG.

Hun mener Kalla og alle andre må tenke positivt, selv om Johaug herjer.

– Man kan ikke la frustrasjonen ta helt overhånd. Det hjelper iallfall ikke. Man kommer enda lenger unna ved å tenke mye på dette. Man kommer iallfall ikke nærmere, sier Jacobsen.

Johaug, som droppet Tour de Ski, har nå vunnet alle distanserenn hun har stilt opp i siden comebacket denne vinteren.

Hun har åtte seirer i verdenscupen.

Ebba Andersson syns det er vanskelig å svare på om Johaug kommer til å gå gjennom sesongen uten å tape på distanse.

– Det er kjempevanskelig å si. Det er jo litt av sjarmen med idrett og, man vet ikke på forhånd. Vi gjør alle vårt beste. Men blir det sånn som det har vært så langt at Therese går fortest, så er det bare å la seg imponere, sier Andersson til VG etter 3. plassen på 10 kilometer friteknikk.

Det var samtidig Johaugs 50. individuelle verdenscupseier i karrieren.

Med andre ord: Therese Johaug viser verdensmestertakter en måned før det virkelig gjelder, under VM i Seefeld. Det finner sted fra 20. februar til 3. mars, og der skal Johaug prøve å utvide VM-gullsamlingen sin.

les også

Dette mener ekspertene er tidenes beste stafettlag

Pluss content

– Dette er det beste vi har sett av Astrid Uhrenholdt Jacobsen på lang, lang tid. Det er det beste hun har gått i år, kommenterte Jann Post for NRK idet hun gikk i mål til tiden 22.05,0.

les også

Løfshus: Iversen og Klæbo kan få tre VM-løp på fire dager

Ingvild Flugstad Østberg endte på 6. plass, Heidi Weng på 8. plass, Ragnhild Haga på 9. og Kari Øyre Slind på 11. Anne Kjersti Kalvå endte som nummer 26, og Lotta Udnes Weng som nummer 31.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder