FERDIG I NSF: Generalsekretær Bård A. Amundsen (i midten), her sammen med landslagssjef i langrenn, Åge Skinstad (til venstre) og Team Northugs sponsorsjef, Terje Hutulsmoen. Foto: Line Møller

Derfor slutter han som skiforbundets generalsekretær

(VG Nett) Sterk uenighet om den interne organiseringen gjør at generalsekretær Bård A. Amundsen tar sin hatt og går fra Norges Skiforbund.

  • Gunnar Bøthun


Til skiforbundets nettsted sa Amundsen følgende like etter hans avgang ble kjent.

- Jeg kom til en annen organisasjon enn den jeg ble ansatt som leder i. De områdene jeg vil prioritere og vil levere på er ikke så interessant for skiforbundet nå.

- Føler du at du ble ansatt på falske premisser?

- Det vil jeg si er å ta litt hardt i, sier Amundsen til VG Nett.

- Men jeg ville arbeide med markedsarbeid i kombinasjon med ledelse. Det er det jeg kan, og når det ikke blir plass til det, velger jeg å trekke meg, fortsetter han.

- Går til et visst punkt

Han legger til at det da er helt naturlig å overlate roret til andre.

I fjor ble skiforbundet sentralt kraftig nedbemannet. Rundt 10 årsverk ble barbert bort fra sentraladministrasjonen på omtrent 30. Denne nedbemanningen, som også førte til at markedsarbeidet sentralt nærmest ble borte, var Amundsen sterkt uenig i.

- Der er vi ved sakens kjerne. Jeg ville omorganisere, ikke nedbemanne, sier Amundsen til VG Nett.

Arbeidet med å få inn midler ble flyttet fra NSF sentralt og ut til de seks komiteene, som langrenns- og alpintkomiteen er to eksempler på.

- Jeg mener det er viktig å også ha muskler sentralt, for å utvikle oss og dermed få en større del av «kaka» - som igjen ville tjent skiidretten. Dette var vi ikke enige om, og da går det til et visst punkt - så er det stopp, sier Amundsen.

Han begynte i stillingen som generalsekretær 1. august i fjor.

- Bård har tatt med seg mange nyttige erfaringer inn i skiforbundet som vi tar med oss videre, men vi har i lengre tid vært i en prosess vedrørende hva som er generalsekretærens viktigste oppgaver. Samtidig har vi sett på hvordan sentraladministrasjonen skal se ut. Vi har ikke klart å bli enige om dette, og har i samråd blitt enige om at Bård trekker seg fra sin stilling. Dette har vi diskutert med ham, og kommet til at hans interesser og styrker ligger på et annet felt, forteller Skipresident Sverre K. Seeberg.

Organisasjonssjef i Norges Skiforbund, Truls Jahnsen, er midlertidig konstituert som generalsekretær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder