...mens Hellner og lagkameratene hevder de ikke bryr seg

Tyskerne slakter Northugs oppførsel: - Respektløst!

HOLMENKOLLEN (VG Nett) Det tyske laget var fornøyde med bronsen på stafetten, men ikke med Petter Northugs oppførsel i Holmenkollen.

  • Wegard Bakkehaug
  • Eirik Borud

Artikkelen er over ni år gammel

- Jeg respekterer alle jeg går mot. Nordmenn og svensker. Petter bør også respektere oss andre. En stor idrettsmann gjør ikke sånn, sier tyskernes Axel Teichmann til VG Nett.

VG Nett-leser:Northug har skapt større blest og interesse rundt skisporten enn Brå, Dæhlie og Alsgaard tilsammen!Diskuter her!

På oppløpet hadde Northug full kontroll, hysjet spøkefullt til publikum, noe han på pressekonferansen hevdet han hadde lært av Alex Harvey og de yngre guttene, og bremset like før mål for å erte konkurrentene. Nordmannen gikk sidelengs over mål.

- Respektløst. Man skal ikke gjøre slik. Jeg respekterer at han er en av verdens raskeste på ski, men for å bli en stor idrettsutøver må man oppføre seg som en gentleman og respektere konkurrentene, sier Teichmann til VG Nett.

Les også: Se den overlegne innspurten til Northug igjen her!

Ikke tyskernes stil

Lagkamerat Tobias Angerer gikk siste etappe og skled over streken like bak Northug og Marcus Hellner. Heller ikke han hadde spesielt sansen for det han så foran seg.

- Vi vet Petter kan gjøre slike ting. Når jeg vinner, jubler jeg med armene over hodet. Jeg går ikke baklengs over streken, sier Angerer til VG Nett.

VGTV: Tobias Angerer: - Dette var respektløst av Petter

Like etter målgang fredag fortalte tyskeren at det var som en drøm som gikk i oppfyllelse å gi i Holmenkollen. Han beskrev samtidig Northugs oppførsel inn mot mål som «respektløs».

Franz Göring, som også gikk på tyskernes stafettlag, sier til VG Nett at han ikke fikk med seg Northugs gest i det han krysset målstreken.

- Jeg har ingen problemer med Petters oppførsel. Han er den beste langrennsløperen i verden. Kanskje litt ung, men likevel en showman, sier Jens Filbrich, sistemann på tyskernes stafettlag, til VG Nett.

- Hans stil

Northug-debatten raser i Sverige etter trønderens brems før mål for å vente på Marcus Hellner. Journalister, tv-reportere, og svenske fans langer ut mot nordmannen, men de svenske langrennsløperne ville ikke kritisere Norges ankermann.

VGTV: Northug: - Jeg snakket med kona hans - han er også en gris

- Northug kan gjøre slikt foran sitt eget publikum. Hvorfor ikke? sier Anders Södergren.

- Det er hans stil. Jeg er ikke overrasket over at han gjorde noe slikt. Han var den sterkeste, så kanskje han hadde god grunn, sier Marcus Hellner.

Daniel Rickardsson sa følgende til VG Nett kort tid etter målgang på stafetten:

- Kanskje vi trenger en slik mann for å få opp interessen for langrenn. Jeg blir ikke irritert i det hele tatt. Han viser at han er best. Da må han få lov til å gjøre sånt.

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Langrenn
  3. Petter Northug

Flere artikler

  1. Northug ler av svenskehetsen

  2. Nordtømme om Northugs svenskehån: - Det var kult

  3. Northugs svar til grise-stempelet fra svensk TV-ekspert: «Jeg har snakket med kona hans. Han er også en gris»

  4. Northug med nytt stikk i siden til Hellner

  5. Denne Dæhlie-smerten fikk Northug i gullslag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder