HAR BESTEMT SEG: Petter Northug vil også kommende sesong gå for landslaget til skiforbundet. Foto: Terje Mortensen
HAR BESTEMT SEG: Petter Northug vil også kommende sesong gå for landslaget til skiforbundet. Foto: Terje Mortensen

Northug dropper privatlag - går for landslaget

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
LANGRENN

(VG) Petter Northug (25) har avsluttet flørten med privatlag og vil også neste sesong gå for landslaget til Norges Skiforbund.

Det er konklusjonen til kilder med inngående kunnskap om samtalene som er ført med eierinteressene bak aktuelle privatlag og skiforbundet med landslagssjef Vidar Løfshus.

Petter Northug og faren John har i et par år fått henvendelser fra lag som opererer utenfor Norges Skiforbund, det vil si såkalte privatlag.

VG skriver i dag at Norges største langrennsstjerne nå er tilbudt fire millioner kroner i året for å gå for et privatlag som Arena Group ASA, med næringslivsmannen Stig Eide Sivertsen, står bak.

Norges VM-konge fra i vinter skulle få styre «alt» selv med et budsjett på 25 millioner kroner, hvor av faren John og broren Tomas skulle motta rundt en halv million i lønn som medlemmer av laget. Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl har bistått John Northug i møtene med Stig Eide Sivertsen.

Til VG i dag sier Stensbøl at det nå var opp til Petter Northug selv å vurdere om han vil ta belastningen ved å gå ut av landslaget - til fordel for privatlaget.

Den vurderingen skal han allerede ha tatt. Petter Northug fortsetter på landslaget til Norges Skiforbund.

At han ikke har undertegnet en løperkontrakt med forbundet er bare å regne som en formalitet.

Denne artikkelen handler om