KNUSTE REKORD: Johaug feirer etter å ha slått sin egen rekord med nesten et halvt minutt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Johaug smadret egen rekord i Blinkfestivalen: Eckhoff «påkjørt» av ATV

LYSEBOTN/OSLO (VG) Therese Johaug (31) var knusende overlegen i motbakkerennet Lysbotn opp. Samtidig fikk Tiril Eckhoff et «dramatisk» stavbrekk etter at hun nesten ble påkjørt i av en ATV i løypa.

Therese Johaug knuste sin egen løyperekord i Lysebotn Opp med nesten 30 sekunder, og smadret konkurrentene. Til mål brukte hun 31 minutter og 18 sekunder på det 7,5 kilometer lange motbakkerennet.

– Det var artig. Det er alltid vanskelig å sammenligne tider fra tidligere år, med vær og føre. Men det er aldri noen ulempe å ta en rekord, og å gå fort. Så bra var det, sier Johaug om rekorden.

For ingen var i nærheten av å følge løperen fra Dalsbygda da bakkene startet etter en kilometer av løpet. Det ble rapportert om at Johaug raskt opparbeidet seg en ledelse på ti sekunder.

les også

Kjempesmell for verdenscup på Lillehammer: Minus 7,6 mill.

Ledelsen økte drastisk i de krappe svingene opp fra vestlandsfjorden der hun i fjor gikk på 31 minutter og 46 sekunder, da hun vant med 1 minutt og 47 sekunder på Charlotte Kalla.

Også i år var konkurrentene sjanseløse mot målstreken.

Og til slutt smadret Johaug sin egen rekord opp bakken fra i fjor. Flugstad Østberg ble til slutt nummer to, hele to minutter og 49 sekunder bak Johaug, mens skiskytter Kajsa Mäkäräinen tok tredjeplassen 4 minutter og 12 sekunder bak Johaug.

– Jeg har ikke noen anelse om hvor mye jeg tapte til Therese. Jeg så henne ikke, sier Mäkärainen til VG etter rennet før hun får opplyst at det var mer enn fire minutter.

les også

Mamma Karlsson sa nei til alle som ville ha suksess-datteren Frida

– Det er mindre enn i fjor. Selvsagt er hun best i verden og spesielt i oppoverbakkene, der er gapet enda større, sier den finske skiskytteren som er regnet som en sterk løper.

Selv var Johaug meget fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden. Jeg har følt meg i veldig bra slag i vår og i sommer, så jeg er veldig godt fornøyd med at jeg tar ny løyperekord her, sier Johaug til VG.

les også

Haga og Krüger fra OL-suksess til nedtur: – Jeg trodde jeg var supermann

Samtidig var det tilløp til dramatikk lenger bak i feltet. Tiril Eckhoff var offensiv i starten, men så ble løpet ødelagt av en ATV som nesten kjørte i henne bakfra, slik hun opplevde det.

– Jeg skal ikke skylde på det, men jeg ble kjørt på av en ATV og da knakk jeg staven. Da hadde jeg ikke sjanse. Jeg ble helt stiv og da var det langt opp med fire kilometer til mål, sier Eckhoff til VG.

– Bra det ikke skjedde noe mer alvorlig?

– Ja, jeg var livredd for tåen, sier Eckhoff og smiler.

Nylig brakk hun tåen i en «hjemmeulykke» i hagen på hytta.

– Det gikk veldig bra. Man må ha dramatikk i livet, sier Eckhoff.

I front fortsatte Johaug hardkjøret, selv om hun skal stille opp på 10 000-meteren under NM i friidrett søndag.

– Det er dette som er min spesialitet. Motbakke og rulleski, det kan ikke bli stort bedre, slår Johaug fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder