Udnes Weng-tvillingene sikret NM-seier

KONNERUD/OSLO (VG) En av forhåndsfavorittene, Nes Ski, vant NM-stafetten etter råsterke etapper av Lotta (23) og Tiril Udnes Weng (23).

– Vi hadde lagt et lite press på oss selv. Da er det ekstra godt å innfri, sier Lotta Udnes Weng til VG.

– Jeg startet hardt, så jeg fikk det på slutten - men det holdt heldigvis. Vi følte at vi hadde gode muligheter til å vinne, men visste at vi måtte levere for å klare det. Om Ingvild (Flugstad Østberg) hadde vært nærmere, kunne det ha røket, sier Tiril Udnes Weng.

Amalie Håkonsen Ous (23) gikk første etappe for Nes Ski og vekslet på 13. plass 27,9 sekunder bak teten. Så tok Udnes Weng-tvillingene over stafettpinnen. Lotta Udnes Weng tok tak allerede fra start på andre etappe og sendte søster Tiril ut helt oppe i teten, kun fem sekunder bak Tromsø.

les også

Northug etter NM-stafetten: – Angret meg

Ingvild Flugstad Østberg gikk ut 28,2 sekunder bak Tromsø.

Allerede etter én kilometer ledet Nes med 22,4 sekunder til nærmeste motstander Konnerud og Gjøvik.

Flugstad Østberg klarte ikke å hente inn Udnes Weng, men sikret andreplassen for Gjøvik 19.6 sekunder bak. Kristine Stavås Skistad gikk inn til den siste pallplassen for hjemmelaget Konnerud.

– Vi vinner sølvet, sier Flugstad Østberg og er ikke skuffet.

Oppdal vant fjorårets NM-stafett med tre bla' Øyre Slind, foran Nes på andreplass med samme trio som på dagens etappe. Varden vant de to foregående årene og Heming i 2016.

Oppdal IL stilte ikke til start på NM-stafetten for å forsvare stafett-seieren på grunn av sykdom for Kari Øyre Slind.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder