NY NEDTUR: Petter Northug slet under OL i Sotsji og har bestemt seg også for å droppe rennene i Falun. Foto: Scanpix

Northug dropper Falun - er ferdig for sesongen

Trener Nossum: - Han er absolutt bedre enn han var uken etter OL

Petter Northug (28) går ikke verdenscupavslutningen i Falun denne helgen og er dermed ferdig med konkurransesesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det ble bestemt av Northugs team tirsdag basert på at øktene de siste dagene har vært tunge.

- Han har ikke gjennomført de øktene som må til for å være i «draget» frem mot helgen, sier trener Eirik Myhr Nossum til VG.

- Formen er ikke bra nok?

- Nei, det er også en måte å si det på.

Northug bestemte seg før helgen for å stå over femmila i Holmenkollen. Nå er det klart at han heller ikke stiller til start under verdenscupavslutningen i Falun, skriver Adressa.

Droppet Drammen og Kollen

Trønderen ble bare nummer 34 på sprintprologen i Lahti forrige lørdag, og valgte da å reise hjem fra Finland. Han sto også over sprinten i Drammen onsdag.

28-åringen ble testet dagen etter uten å få svarene han ønsket.

- Han er absolutt bedre enn han var uken etter OL, men for å gå verdenscuprenn og ha sjans til å gjøre det bra, må du være i veldig god form. Når han er ikke er det, og ikke har fått gjort treningen som må til, vil han heller se det på TV enn å delta, sier Nossum.

Northugs første sesong utenfor landslaget har vært tung og preget av motgang. Sykdom ødela sesongoppkjøringen, og trønderen endte uten medalje i Sotsji-OL.

Planlegger NM-start

Han planlegger å delta i enkelte turrenn de kommende ukene, men konkurransesesongen er i praksis over for Northug selv om han kan bli å se i andre del av NM.

- Det har vært en sesong under pari. Det er det ingen som helst tvil om. Slik forventningene til ham er, blir alt annet enn OL-gull og «kula» under pari, sier Nossum.

Treneren sier teamet nå skal sette seg ned med Northug for å evaluere årets sesong og planlegge den neste.

- Noe småtteri er allerede gjort, men vi har ikke hatt tid eller sted for å en skikkelig evaluering. Etter sesongen skal vi planlegge hva som skal skje videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder