Nordmannen skulle heie på Bjørgen - stoppet av et tre

Bjørgen om sin ivrige supporters uhell: - Oi! Han løp jo rett i treet!

FALUN/OSLO (VG) Norske Erlend Holberg ville bare heie på Marit Bjørgen (34), men ble taklet i senk av et svensk tre.

  • Lillian Holden
  • Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Tre mot én er feigt, det kan jeg skrive under på etter å ha fått meg en real karamell, sier Holberg til VG.

Nordmannen ville hjelpe Marit Bjørgen, som jaget sølvet bak Therese Johaug på den siste sløyfen av dagens tremil. Men idet han løp gjennom skogen for å nå fram til løypa innen Bjørgen passerte, smalt det.

Holberg, som løp med en såkalt «selfiestang», holdt tydeligvis blikket fryktelig godt festet på den norske skidronningen. Dermed glemte han et øyeblikk at den svenske skogen ikke hadde tenkt å flytte på seg.

Han smalt inn i et tre så det sang - mens TV-kameraene fikk med seg alt. Derfra tok det ikke lang tid før sosiale medier begynte å koke, og folk ville ha tak i den mystiske «tremannen».

– Jeg hadde fått en fin fotooppstilling, med sola i bakgrunnen og jeg sang om Marit Bjørgen. Alt er perfekt. Så kommer hun opp på siden, jeg løper, og vips så er det et tre der, forklarer Holberg.

Han var lenge lykkelig uvitende om at han allerede hadde blitt en «snakkis» etter smellen.

– Jeg hadde ikke nett før jeg kom ned på sletta. Men da begynte det å tikke inn meldinger, og mamma ringte for å høre om det gikk bra med meg.

Og «tremannen» forteller at joda; det gikk relativt greit å krasje inn i et tre.

– Det ble en hard smell i høyre skulder, men jeg tror det går bra. Jeg skal på disco i kveld, så jeg får bare riste løs!

Bildespesial:Se VG-fotografenes beste bilder fra tremila

GULLGLEDEN: Therese Johaug fikk mange klemmer etter at gullet var sikret, blant annet fra Marit Bjørgen. Foto:Helge Mikalsen,VG

Bjørgen vil ha tre-treff

Marit Bjørgen fikk imidlertid ikke med seg tre-dramaet ute på sin venstre flanke, og seilte inn til sølv bak suverene Therese Johaug. Dagens nest beste langrennsløper skvetter litt når hun får se opptaket av mannen som ble litt vel ivrig i heie-tjenesten.

– Oi! Han gikk jo rett i treet! Han ofret alt, jeg håper det går bra med ham, sier Bjørgen når hun får se klippet av Holberg. Langrennsdronningen følger opp med å si at hun godt kan tenke seg å hilse på sin engasjerte supporter.

Holberg kan fortelle at selv om han kun traff et tre i dag, har han møtt skidronning Bjørgen ved en tidligere anledning.

– Jeg har truffet henne før. Jeg stekte vafler i sjømannskirken, forteller han til TV 2.

Det spørs om ikke det møtet var hakket triveligere enn det Holberg fikk i dag.

Om det smalt i VM-skogen, smalt det ikke mindre i selve sporet på dagens tremil.

Therese Johaug sørget for å avgjøre løpet allerede før løperne var halvveis, og viste enorme krefter som rett og slett ingen var i nærheten av å kunne møte. Vel i mål greide ikke den ferske verdensmesteren å holde tårene tilbake, og fikk flere lange klemmer fra sølvvinner Bjørgen.

Kalla: - Oi, ai, oi!

Også svenskene fikk med seg Holbergs stjernesmell i skogen, og fikk dermed enda mer enn Charlotte Kallas bronse å glede seg over. Svenske medier la raskt ut bilde av den uheldige mannen, og Kalla fikk i likhet med Bjørgen se klippet etter målgang.

– Oi, ai, oi! Det der så jeg ikke, sier bronsevinneren til Aftonbladet.

Avisen Expressen huket tak i Hans Pontusson, som er sikkerhetssjef for VM i Falun. Han fortalte at han ikke hadde fått inn noen meldinger om skadde mennesker fra ute i løypene, men kommer med følgende oppfordring:

– Jeg vil absolutt fraråde å gjøre slike løp langs sporet. Det forstyrrer konkurransen, og det kan det kan tydeligvis også utgjøre en fare for personen selv.

Oversikt: Oppdatert medaljeoversikt fra ski-VM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder