KJØLIG: Petter Northug hilser på SVT-kommentator Jonas Karlsson uten å veksle et ord. Deretter var Northug gjest i den svenske TV-kanalens direktesending fra verdenscupåpningen i Gällivare. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån

Northugs kalde møte med svensken bak «gris-stempelet»

«Det beste hadde vært å gå i mål med en oppblåsbar gris. Til Jonas...»

GÄLLIVARE (VG Nett) Her hilser Petter Northug (26) på SVT-kommentator Jonas Karlsson (35) for første gang - 20 måneder etter at han ble kalt en gris på direktesendt TV under VM i Holmenkollen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

På vei inn til Sveriges Television studiotelt i Gällivare møttes de to tilfeldig - Northug på vei inn i sofaen og Karlsson på vei ut i skiløypene.

Den svenske kommentatoren forsøkte seg med et smil og fikk et håndtrykk i retur, uten at Northug sa et ord.

- Jeg har ikke hilst på ham før. Jeg har ikke trengt å hilse på ham heller, sier Northug, etter å ha vært gjest i SVTs direktesending fra verdenscupåpningen.

Nye ideer

Den norske langrennsstjernen skapte overskrifter i Sverige da han stoppet på målstreken under VM-stafetten i Holmenkollen i fjor. Lengst i kritikken gikk Karlsson, som kalte Northug en «gris».

Det husker Northug åpenbart godt:

- Jeg må jo opprettholde ryktet mitt som gris. Jeg må gjøre sånne ting som en gris gjør, og da passet det bra å ta med flagget over mål, sa 26-åringen til VG Nett like etter å ha feiret dagens stafettseier med å gå i mål med et svensk flagg i hånden.

En god stund senere - etter at TV-kameraene er slått av - tok Northug seg tid til en prat med VG Nett og svenske medier. Han medgir at karakteristikker av typen «gris» tenner ham.

Og nye ideer til sprell på svensk jord sirkulerer allerede i hodet.

- Det beste hadde vært å gått med en oppblåsbar gris over mål i dag. Til Jonas...

Les videre under bildet...

SKAPTE DEBATT: Petter Northug ble kalt en gris etter at han gikk sidelengs i mål under VM-stafetten i Holmenkollen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Foto:

Ydmyk på TV

- Jeg skal tenke på det og sette manageren på saken med å skaffe en svær, rosa, oppblåsbar gris, sier Northug og flirer.

- Hvordan var stemningen i studio etter flaggfeiringen din?

- Jeg visste jo at jeg var på svensk direkte-TV, så jeg prøvde å være så ydmyk som jeg kan. Jeg er en god skuespiller, vet du, svarer langrennsstjernen.

Karlsson sier at han er ferdig med Northug-feiden etter VM i Holmenkollen.

- Han vil vel ha denne fighten mellom Sverige og Norge, og dette er vel en brikke i dette spillet, sier han.

- Er det slitsomt at uttalelsene dine blir dratt opp igjen?

- Nei, om han får noe ut av det og får glede av det, får han vel bare holde på, sier Karlsson.

- Hvem som helst er velkomne til å kikke i våre arkiv. Jeg har hyllet Petter Northug i seks år, jeg har rost alt han har gjort. Han er verdens beste langrennsløper. Jeg har hatt synspunkter på en ting han har gjort én gang og om det skal definere mitt syn på Petter Northug, så får man vel kikke nøyere etter, fortsetter han.

Les videre under bildet...

VANT: Med et svensk flagg i hånden gikk Petter Northug i mål og Norge vant søndagens verdenscupstafett i langrenn i Gällivare. Foto: NTB Scanpix

Kortvarig møte

Karlsson står for det han sa på TV for 20 måneder siden.

- Jeg synes fortsatt ikke at den målgangen var fin og står for det. Man kan være en vinner, ofte er Petter det, men jeg synes det var rettet mot Marcus Hellner. Om han går i mål med flagg eller gjør high fives til publikum, er det bare show, sier han.

At møtet mellom de to i dag ble taust og kortvarig var helt naturlig, mener SVT-kommentatoren.

- Dette var første gangen jeg traff Petter og jeg hadde ingen plan om å prate om det utenom at jeg ville si hei. Jeg har jo intervjuet han mange ganger, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder