Selskapet bak Northugs management har stevnet skistjernen for retten

Advokat til VG i mai: Tror Northug må betale erstatning

FLERE SAKER FOR RETTEN: Petter Northug fikk forrige uke forkynt tiltalen etter promillekjøringen. Nå er han også stevnet for retten etter kontraktsbruddet med Nye Høyder. Her fra et motbakkeløp i august. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Northug saksøkt av Nye Høyder

Petter Northug sa opp kontrakten med selskapet bak
managementet etter promillekjøringen. Nå er han stevnet for Sør-Trøndelag tingrett.

 • Sindre Øgar
 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over fem år gammel

Det er NRK som melder dette.

Petter Northug hadde en avtale som løp over tre år med selskapet Nye Høyder, som hadde hatt ansvaret for å drifte privatavtalen Northug har med Coop og hans managemt. Etter promillekjøringen var det et krav fra Coop at Northug skulle bryte avtalen med managementselskapet, som skulle evalueres etter hvert år.

Nye Høyder reagerte gjennom media på Coops krav. Senest da Northug offentliggjorde sin nye avtale med Coop under Toppidrettsveka for en måned siden, ble det ikke omtalt noen uroligheter etter kontraktsbruddet med Nye Høyder. Da fikk også VG opplyst at saken sto der den hadde stått før sommeren.

Bekrefter søksmålet

Daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder bekrefter nå overfor NRK at selskapet har stevnet Northug.

I en sms til statskanalen skriver advokaten deres Morten Brandhaug dette:

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs side. All den tid saken står for domstolene har jeg ingen ytterligere kommentar»

Hverken daglig leder i Nye Høyder Lars Christian Engen eller selskapets advokat Morten Brandhaug har besvart VGs henvendelser. Styreleder Grethe Helen Engen skriver dette:

- Jeg har ingen kommentar til stevningen som Nye Høyder AS har tatt ut mot Petter Northug utover vår advokat Morten Brandhaug sin uttalelse til NRK i dag, skriver Grethe Helen Engen, styreleder i Nye Høyder, i en SMS til VG.

En uke etter kravet til Coop i mai var Brandhaug overfor VG klar på at selskapet ikke kom til å bryte kontrakten med Northug. Selskapet signaliserte at det var uaktuelt å gå ut av kontrakten uten en økonomisk kompensasjon.

- Vår klient forholder seg til det på en profesjonell måte. De forholder seg til at en kontrakt er inngått for en periode. Og den akter vår klient å fullføre. Så får vi ta i mot eventuelle innspill og behandle det på vanlig måte, sa Morten Brandhaug i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA.

Northug har nå både tiltalen etter promillekjøringen og stevningen fra Nye Høyder å forholde seg til. I tillegg må Northug bli enig med Skiforbundet om en representasjonsavtale, for å kunne gå VM og verdenscup i vinter.

Tror Northug må betale

Advokater sa til VG 20. mai at de trodde selskapet Nye Høyder hadde en sterk sak, da kravet om kontraktsbrudd kom. Advokat Gunnar Martin Kjenner mente mye, vurdert uten kjennskap til kontrakten, kunne tyde på at Northug må punge ut for kontraktsbrudd.

- Hvis det ikke er mislighold så har Nye Høyder en god sak. Men man må nesten inn og se i avtalen om det er deres ansvar at han konsentrerer seg om idretten og ikke driver å spille poker og gjør alt annet, sa Kjenner til VG.

Han var enig med Monsen om at det kunne virke som Nye Høyder hadde overholdt sin del av avtalen, som nå er blitt advokatmat.

- Vil det da være slik at Northug må betale kompensasjon?

- Mye tyder på det.

Niso-advokat Eirik Monsen sa blant annet dette om saken den gang.

- Slik jeg forsto det blir det av Nye Høyder forventet kompensasjon hvis de skal trekke seg ut. Uten å vite noe om avtalen antar jeg at avtalen med Northug regulerer disse forholdene også. Det virker rart hvis Nye Høyder ikke har noen rettigheter eller vern overhodet hvis avtalen sies opp, sa Eirik Monsen, advokat for utøvernes fagforening, til VG 20 mai.

I en pressemelding uttalte Northug dette i slutten av mai da Coop kom med sitt krav.

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Mer om

 1. Petter Northug

Flere artikler

 1. Northug må møte i retten igjen etter VM

 2. Enighet i Northug-meglingen

 3. Northug deltar i rettsmeglingen med Nye Høyder

 4. Northug-manager: - Ikke aktuelt for Petter å bryte avtalen med Coop

 5. Nå må Northug prestere for å få full lønn

 6. Norsk skitopp: Har fått signaler om at Northug velger langløp

Fra andre aviser

 1. - Northug har ikke tilbudt Nye Høyder én krone

  Aftenposten
 2. Northug saksøkt av Nye Høyder

  Fædrelandsvennen
 3. - Northug går til motsøksmål mot tidligere partner

  Aftenposten
 4. Nå er det klart når Northug igjen må i retten

  Aftenposten
 5. Vil ha Northug i retten tre dager etter sesongslutt

  Aftenposten
 6. Nå er det klart når Northug igjen må i retten

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder