DEN GANG DA: Torstein Horgmo (t.v) og Mikkel Bang (t.h) og finske Peetu Piiroinen på seierspallen under Arctic Challenge i 2010. Foto: Glen Bisset Eriksen
DEN GANG DA: Torstein Horgmo (t.v) og Mikkel Bang (t.h) og finske Peetu Piiroinen på seierspallen under Arctic Challenge i 2010. Foto: Glen Bisset Eriksen

Arctic Challenge kan bli avlyst

LANGRENN

Snowboardkonkurransen Arctic Challenge mangler sponsorer og står nå i fare for å bli avlyst.

  • NTB
Publisert:

Det er NRK som skriver at et av høydepunktene på den internasjonale snowboardsesongen kan forsvinne fra kalenderen.

Arctic Challenge ble grunnlagt av de norske profilene Terje Håkonsen og Daniel Franck i 1999 og har opparbeidet seg en solid status i snowboardsporten.

Nå mangler det 2,5 millioner kroner, en tredel av det totale budsjettet, for å kunne gjennomføre årets utgave. Heller ikke under fjorårets VM i Oslo fikk man inn nok støtte fra det norske sponsormarkedet.

- 2,5 millioner kroner er mindre enn hva vi hentet inn i sponsormarkedet i 2003, men før har vi alltid hatt store internasjonale sponsorer. De er imidlertid borte nå, sier Arctic Challenge-sjef Henning Andersen til NRK.

- Vi har vel egentlig aldri hatt noe særlig støtte i det norske markedet. I VM var det jo heller ingen norske sponsorer, tilføyer Andersen.

I år er Arctic Challenge satt opp som en av de siste konkurransene i sesongen. Halfpipefinalen på verdenstouren er også planlagt å gå under arrangementet i Oslo.

Arctic Challenge har fått en større rolle enn tidligere på verdenstouren og merker derfor sponsortørken ekstra godt.

Arrangøren har fått frist til 15. januar for å få inn nok midler til å gjennomføre som planlagt i hovedstaden i perioden 6.-9. mars.

Her kan du lese mer om