DEN GANG DA: Torstein Horgmo (t.v) og Mikkel Bang (t.h) og finske Peetu Piiroinen på seierspallen under Arctic Challenge i 2010. Foto: Glen Bisset Eriksen

Arctic Challenge kan bli avlyst

Snowboardkonkurransen Arctic Challenge mangler sponsorer og står nå i fare for å bli avlyst.

  • NTB

Det er NRK som skriver at et av høydepunktene på den internasjonale snowboardsesongen kan forsvinne fra kalenderen.

Arctic Challenge ble grunnlagt av de norske profilene Terje Håkonsen og Daniel Franck i 1999 og har opparbeidet seg en solid status i snowboardsporten.

Nå mangler det 2,5 millioner kroner, en tredel av det totale budsjettet, for å kunne gjennomføre årets utgave. Heller ikke under fjorårets VM i Oslo fikk man inn nok støtte fra det norske sponsormarkedet.

- 2,5 millioner kroner er mindre enn hva vi hentet inn i sponsormarkedet i 2003, men før har vi alltid hatt store internasjonale sponsorer. De er imidlertid borte nå, sier Arctic Challenge-sjef Henning Andersen til NRK.

- Vi har vel egentlig aldri hatt noe særlig støtte i det norske markedet. I VM var det jo heller ingen norske sponsorer, tilføyer Andersen.

I år er Arctic Challenge satt opp som en av de siste konkurransene i sesongen. Halfpipefinalen på verdenstouren er også planlagt å gå under arrangementet i Oslo.

Arctic Challenge har fått en større rolle enn tidligere på verdenstouren og merker derfor sponsortørken ekstra godt.

Arrangøren har fått frist til 15. januar for å få inn nok midler til å gjennomføre som planlagt i hovedstaden i perioden 6.-9. mars.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder