Northug etter NM-stafetten: – Angret meg

KONNERUD/OSLO (VG) Petter Northug (34) viste at han fortsatt kan gå fort på ski, men vekslet drøyt 40 sekunder bak teten på første-etappe. Lyn vant - ikke uventet - overlegent.

 • Espen Solly
 • Ole Kristian Strøm

– Etter 300 meter så angret jeg meg. Det er en kropp som er over 90 kilo, så da blir det tungt, sier Northug i pressesonen.

– Jeg kjente at jeg tapte 42 sekunder, men det var absolutt innafor. Jeg har ikke trent. Dette er min andre hardøkt på skøyting siden desember 2018, fortsetter Northug.

Jan Thomas Jenssen sprengte feltet på den første etappen, og sørget for en god start for Hommelvik IL.

Til første veksling var det kun to lag helt i front. Eirik Brandsdal (Kjelsås) og Jenssen vekslet først for sine lag, og ristet av seg flere av de største konkurrentene. 11,7 sekunder bak vekslet Lyn Ski med Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger på de to siste etappene.

Petter Northug gikk første etappe for Strindheims andrelag, men klarte ikke å holde følge med Jenssens hardkjør. Northug vekslet på 17. plass, 42,6 sekunder bak tetduoen.

les også

Northug går NM-stafetten: – Han er giret

Northug har fire stafettgull med Strindheim, da som ankermann. De kom i 2006, 2007, 2014 og 2015.

I desember 2018 kalte Northug inn til pressekonferanse for å fortelle at han la opp etter en eventyrlig karriere. Han tok tre VM-gull i 2009 og 2011, i Falun i 2015 toppet han det hele med fire VM-gull.

Nå satser den abdiserte skikongen på langløp, men tok seg tid til å gå NM-stafetten på Konnerud hvor han på sedvanlig vis leverte friske gloser i pressesonen etter løpet.

– Det var lett. Det kostet ingenting å være med, og jeg hadde mye mer å gå på. Jeg burde ha sluppet opp på treningen tidligere for da hadde jeg kanskje vekslet først, men det er greit å la bredden slippe til her i dag, sier Northug med et smil.

– Ga det mersmak, spør TV2s Ernst A. Lersveen?

– Nei, jeg har jo vunnet alt, så hvorfor skal det gi mersmak? Dette handler om å gi tilbake til langrennssporten.

SEIERHERRER: Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger var sterkest på stafetten for Lyn Ski. Foto: Terje Pedersen

Han roste publikum for å ha «heiet fram en pensjonist på 90 kilo». Ifølge Northug ble det bestemt 45 timer før start at han skulle

Lyn Ski 1 (Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger) vant stafetten suverent etter en sterk andreetappe av Holund som ga Hegstad Krüger en ledelse på 26 sekunder før ankeretappen.

Krüger økte ledelsen og seilet inn til seier halvminuttet foran Lillehammer og Åsen IL. Håvard Solås Taugbøl spurtet ned Johan Hoel i kampen om andreplassen.

– Plan A var at jeg skulle prøve å få luke. Men den luken kom uventet. Jeg trodde at jeg skulle gå fra i en motbakke, men så snudde jeg meg på stadion og oppdaget at jeg allerede hadde luke, sa Holund til VG etterpå.

Strindheim 2 endte til slutt på 19. plass 3:09.4 bak Lyn.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Langrenn
 3. Petter Northug

Flere artikler

 1. Northug går NM-stafetten: – Han er giret

 2. 14 år siden vrakingen: – Det skuffer meg at folk tror at jeg har noe imot Northug

 3. Russerne knuste Klæbo: Treneren forventer kraftig forbedring av Klæbo

 4. Mannefall under Krügers maktdemonstrasjon: - Det er en brutal bakke

 5. Udnes Weng-tvillingene sikret NM-seier

Fra andre aviser

 1. Northug gjorde NM-comeback. Så kom han med et humoristisk stikk.

  Aftenposten
 2. Northug tror Jenssen gjorde en NM-tabbe: – Burde kanskje ha benyttet muligheten

  Aftenposten
 3. Northug tror Jenssen gjorde en NM-tabbe: – Burde kanskje ha benyttet muligheten

  Fædrelandsvennen
 4. Northug gjør NM-comeback

  Bergens Tidende
 5. Northug gjør NM-comeback

  Aftenposten
 6. Northug gjør NM-comeback

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder