FRA MISFORNØYD TIL FORNØYD: Kristine Stavås Skistad, her under Oslo Skishow tidligere i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stavås Skistad innser at «vraking» var riktig: – De er mye bedre enn meg

SANDNES (VG) Sprintkometen Kristine Stavås Skistad (20) mislikte å bli utelatt fra landslaget. Men etter en tung sommer skjønner hun at det likevel var riktig.

Hun imponerte med høy fart i flere verdenscuprenn og var en av favorittene til gullet i VM-sprinten, da hun falt på oppløpet. Derfor reagerte 20-åringen da hun ble plassert på rekruttlandslaget fordi hun mente hun var sportslig kvalifisert for å være på lag med de beste.

Men nå bekrefter hun derimot at det hadde blitt for tøft å trene med Therese Johaug og de andre damene på landslaget før neste sesong.

– Jeg syns det var det beste for min del, sier Stavås Skistad til VG om landslagsuttaket.

– De er mye bedre enn meg generelt. Da er det bedre å være på rekruttlaget som man er jevnere med, så man har noen å trene med, sier Skistad som tidligere i år var meget rask på 100 meter sprint:

Sist helg ble 20-åringen tatt igjen av teten med en runde på fellesstarten under Blink-festivalen og ble dermed tatt ut av rennet.

– Kunne du blitt ødelagt av treningen som gjennomføres på landslaget?

– Der måtte jeg i alle fall trent mye alene. Da er det bedre å være på rekruttlandslaget, sier Stavås Skistad som nå sier at uttaket var «helt riktig»

les også

Nå blir Tour de Ski mer lik den «ekte» Touren

Etter rulleskirennet i Sandnes var Stavås Skistad også usikker etter en tung sommer.

– Det har gått tungt. Vi har tatt kapasitetstester som har vært veldig dårlige. Men jeg føler det har løsnet nå, men blitt usikker igjen. Men jeg tror ikke jeg er så langt unna på sprint, sa Stavås Skistad etter nedturen første dagen i Sandnes.

Senere ble løperen nummer fire på sprinten lørdagen under Blink-festivalen.

Kommende uke har elitelandslaget og rekruttlandslaget samling sammen og der får Stavås Skistad kjenne på nivået til eliten gjennom flere tøffe økter.

les også

Landslagstreneren: – Det er klart Kristine helst ville ha vært på elitelaget

Landslagstrener Geir Endre Rogn er klar på at Stavås Skistad måtte trent mye alene på elitelaget. I vår droppet de også eget sprintlag for damene.

– Det ville vært utfordrende på samling om det ikke hadde vært en fare for henne. Vi skulle fått til det. Men foreløpig er ikke nivået på langturer og intervaller det samme som på elitelaget. Og vi har veldig lite ren hurtighetstrening, sier Rogn.

les også

Dropper eget sprintlag for langrennsdamene

Han følger treningsdagbøkene til sprinteren fra Konnerud og mener hennes tunge periode ikke er dramatisk. Han mener 20-åringen er i en alder der det også er viktig å teste grensene og finne ut hva man ikke tåler.

– Resultatene er veldig viktige og er de gode nok til å være med på elitelaget så skal man være det. I overgangen mellom junior og senior ser vi på hva som gir best utvikling. Vi lot det styre i år, Så får vi se når resultatene utvikler seg, sier Rogn.

Og det var her fikk Stavås Skistad VM-drømmen knust:

Regjerende sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla, som i en årsreke har vært på landslaget påpeker at treningene er tøffe blant eliten.

– Vi trener hardt på damelandslaget og man må ha en viss kapasitet for å ha det gøy på samling. Men hvilket nivå hun er på vet jeg ikke. Jeg har ikke trent med henne så det er vanskelig å si, sier Falla.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder