TRETT: Mikko Kokslien etter målgang på 10-kilometeren torsdag. Det var første konkurranse etter at han har vært ute med influensa. Foto: NTB Scanpix

Syk Kokslien mistet to VM-løp: - Var for forsiktig

Kombinertløperen mener han prøvde for hardt på ikke å bli syk før VM

VAL DI FIEMME (VG Nett) Mikko Kokslien (27) gjorde alt han kunne for ikke å bli syk før VM, men har likevel fått spolert flere medaljesjanser. Nå skal han slutte å være så forsiktig.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Han håndhilset ikke på noen, han passet på at hendene hele tiden var vasket med sprit og var svært forsiktig med hvem han omgikk.

VG Direkte: Følg kombinertrennet fra kl. 10

Sammen med resten av landslaget i kombinert tok Mikko Kokslien alle forholdsregler for å unngå at ski-VM skulle gå i vasken.

- Jeg har aldri vært så nøye, men har hatt greie rutiner. Det pleier å holde i massevis. I år prøvde jeg å være litt for forsiktig. Det skal jeg ikke gjøre igjen, sier Kokslien til VG Nett.

For sykdommen kom like før VM. 16. februar ble han syk og avreisen til Italia måtte utsettes.

- Det blir ikke noe mer sprit på hendene for ikke å bli syk?

- Jeg har ikke helt troen på det greiene der. Dette er den eneste gangen jeg har vært nøye på det og så blir jeg syk, sier Kokslien.

Moan slet også

Influensaen satt godt i kombinertløperen. Så godt at han også måtte stå over lagkonkurransen i normalbakke tidligere i VM.

Lenge var han isolert på et eget hotell i Italia, før han fikk flytte inn sammen med de andre utøverne på hotellet Olimpionico i Val di Fiemme.

Lagkamerat Magnus Moan har i motsetning til Kokslien hatt stor tro på sykdomsvernet, selv om han var slått ut før mesterskapet begynte.

- Det er aldri positivt å være syk. Vi presser kroppen vår til det ytterste og vi prøver å unngå å håndhilse på folk. Vi er ekstremt flinke på å ta forholdsregler. Faktisk er vi superprofesjonelle på det. Men hvis virus og bakterier vil komme inn i kroppen er jo det ikke til å unngå, sier Moan til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SØLV: Magnus Moan var akkurat for sent ute i spurten mot Jason Lamy Chappuis og det ble annenplass på Norge. Det var i den første av to lagkonkurranser i VM. Den andre går lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Ny gullsjanse

Han sier at formen har vært fin så langt i VM, men resultatene er ikke blitt like gode som han hadde håpet.

Moan har to åttendeplasser på de individuelle øvelsene og sølv i lagkonkurransen i normalbakken. Men han var ikke fornøyd etter å ha tapt spurten om gullet på søndag.

- Vi driver ikke med dette for å bli nummer to, sa han til VG Nett.

Lørdag kan både han og Mikko Kokslien få sin revansje når de to skal gå sprintkonkurransen i kombinert.

Først skal det hoppes i stor bakke, deretter er det to ganger 7,5 kilometer i langrennsløypen. Rennet ser du på NRK eller følger på VG Direkte fra klokken 10.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder