Sundby vant penger av Tønseth på Northug-veddemål

LAHTI/OSLO (VG) Martin Johnsrud Sundby (32) vant 1000 kroner av Didrik Tønseth (25) etter å ha satset på at Petter Northug (31) skulle komme til sprintfinalen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Petter Northug utklasset Sergej Ustjugov (24) og Sindre Bjørnestad Skar (25) i kvartfinalen på VM-sprinten, ble det inngått et veddemål i Lahti.

Martin Johnsrud Sundby hadde troen på at Northug ville ta seg helt til finalen, noe Didrik Tønseth ikke var like sikker på. En liten time senere var sistnevnte derfor 1000 kroner fattigere.

– Jeg vet at det er lett å lure Didrik med på veddemål. Jeg så på det som ganske sikkert at Petter ville komme til finalen, så det var lettjente penger, forteller Sundby på fredagens pressekonferanse.

Les også: Tønseth avslørte Norges gullplan – mener den blir for tøff for Krogh

– Betalte med glede

Northug presterte sesongbeste med femteplassen på torsdagens sprint. Det var det få som trodde ville skje på forhånd, inkludert Tønseth.

Han er likevel glad for at lagkameraten lyktes bedre enn på lenge.

– Jeg anså muligheten til noen lettjente kroner, men det var en fin opplevelse i går. Jeg betalte Martin med glede, sier Tønseth om veddemålet.

Sundby imponert

Northug fortalte etter sprintfinalen at han nå har et håp om å gå stafetten også, selv om det bare er femmila søndag om en drøy uke han er sikker på å få gå.

På den 50 kilometer lange VM-konkurransen tror Johnsrud Sundby uansett at Northug kan gjøre det bra.

– Det er jo nesten litt rart å si at vi skal være imponert over den fyren når han tar en femteplass, men det han viste i går var helt rått med tanke på den formen han har vært i de siste ukene, sier 32-åringen, før han fortsetter:

– Jeg er kjempeimponert. Jeg vil tro han har godt av en uke til med trening og at han gjør et ærlig forsøk på søndag.

Les også: Slik vil Northug ta ut ankermannen på stafetten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder