KORT HELG: Johannes Høsflot Klæbo gikk kun en av tre renn på Lillehammer på grunn av halsproblemer. Sprinten han gikk, vant ham.

Syk Klæbo mister Beitostølen-rennene

Johannes Høsflot Klæbo (26) sliter fortsatt med forkjølelse og står over den kommende verdenscuphelgen.

Publisert:

Klæbo har den siste tiden vært på hytta på Skeikampen, men onsdag drar han hjem til Trondheim før han planlegger å reise til sveitsiske Davos (1560 meter over havet) når formen tillater det. Der er det verdenscup 17–18. desember, og Klæbo kan kombinere dette med trening i høyden.

– Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo har vunnet alle de seks løpene (fire av dem i verdenscup) han har stilt opp i hittil i sesongen. Men han har også stått over tre renn - to sist helg på Lillehammer på grunn av sår hals.

– Er alt som det skal være, så går jeg i Davos. Uansett kommer jeg til å oppholde meg i høyden i perioden. Planen er fremdeles å gå Tour de Ski i tidsrommet fra nyttårsaften til avslutning 8. januar. Det er surt at det er blitt slik med hamstringsplager og forkjølelse ved inngangen til og starten på sesongen, men sånn er idrettslivet. Jeg ser fremover, sier Klæbo.

Klæbo har kjørt sololøp i oppkjøringen til vinteren. I motsetning til lagkameratene, satser han fullt på høydetreninghøydetreningHøydetrening er utholdenhetstrening i «tynn» luft, typisk på steder høyt over havet. Ved opphold og trening i slike høyder vil kroppen søke å motvirke det lavere oksygentrykket ved å øke blodets transportkapasitet av oksygen fra lungene til resten av kroppen. Målet er å bedre utholdenhet. . Derfor har han knapt vært med på samlinger med laget, mens han har hatt til sammen 50 døgn på treningsleir i høyden.

Fra før er det flere forfall til verdenscupen på Beitostølen, hvor det er sprint, blandet stafett og 10 kilometer fredag-søndag. Svenske Ebba Andersson og Anna Dyvik mister rennene på grunn av sykdom. Norske Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm og Sjur Røthe står av for å forberede seg til senere konkurranser.

Klæbo har ellers trøblet med baksiden av låret siden midten av juli. Det har krevd alternativ trening og mange timer på behandlingsbenken med fysioterapaut.

Trønderen har gitt uttrykk for at verdenscupen ikke er det han satser mest på i år, men sesongens mål er VM i Planica som starter i slutten av februar. De langsiktige målene 26-åringen jobber mot er VM på hjemmebane i Trondheim i 2025 og OL i Milano/Cortina året etter.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no