Ingen bekymring for Hetland

DÜSSELDORF (VG Nett) Tor Arne Hetland ble uvanlig nok tatt igjen på oppløpet og mistet 4.plassen i lagsprinten.

  • Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Hetland og Petter Northug havnet utenfor pallen. Petter ga uttrykk for at han var veldig fornøyd med sine etapper, mens Hetland så ut til å slite mer. Men landslagsledelsen ser ingen grunn til bekymring for løperen som reiser fra Tyskland med en 3.plass og en 4.plass.

- Tor Arne er ikke i sin beste form. Han har nok kjørt litt hardere enn de andre den siste uken, sier sprinttrener Ulf Morten Aune.

- Petter og Tor Arne var lenge med, og de er sikkert ikke helt fornøyde, sier sportssjef Åge Skinstad som likevel avviste bekymring for sprintkongen.

Det er ingen av løperne som bygger opp formen til tjuvstarten i Düsseldorf. Lagsprinten var den eneste i fri teknikk før samme distanse i VM i februar. Derfor var ledelsen veldig interessert i å teste ut de aktuelle løperne, men noe uttak kommer ikke Skinstad eller Aune med nå.

- Det er altfor tidlig å snakke om VM. Vi ville se Petter, og han var veldig god. Øystein Pettersen gjør en like god jobb og Eldar Rønning er best denne helgen, sier Aune.

- Vi tar ikke ut laget før etter Otepää 28. januar, sier Skinstad som var utrolig godt fornøyd med helgens innsats.

Norge tok full pott for gutta i går, mens Marit Bjørgen vant og Ella Gjømle kom på 3.plass for jentene. Bjørgen/Gjømle fulgte opp med ny seier i lagsprint søndag, mens Eldar Rønning og Øystein Pettersen kom på 2.plas og duoen Hetland/Northug fikk 4.plassen.

- Ut fra denne helgen er det ingen tvil om hvilken nasjon som er best, sier Skinstad og tenker på den evigvarende duellen med svenskene i sprint.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder