Nytt NM-gull til Udnes Weng-tvillingene

Det ble en klar seier til Lotta (21) og Tiril (21) Udnes Weng i kvinnenes finale, som gjorde som på lagsprinten under NM i fjor – og vant gull for Nes.

Sprintverdenscupvinner Maiken Caspersen Falla falt etter første veksling, og hennes Gjerdum-lag klarte aldri å hente seg inn igjen.

Istedenfor ble det relativt fort klart at seieren på lagsprinten i Alta under NM del 2 kom til å stå mellom Oppdal og Nes, i det som ble en ren søsterduell.

Søstrene Silje og Kari Øyre Slind (Oppdal) mot tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng (Nes).

– Det er gøy å gå team-sprint og det er gøy å gå på lag med Tiril. Hun sørger for å gjøre det lettere for meg på siste etappe, så da er det ingen sak, sier Lotta Udnes Weng til VG.

Fullstendig referat: Vi fulgte kvinnenes NM-finale i lagsprint her!

Tiril Udnes Weng tråkket virkelig til på sin siste etappe, rykket fra Silje Øyre Slind og sendte Lotta ut 5,2 sekunder foran Kari før den siste etappen.

Det forspranget tapte hun ikke, og Nes-løperen kunne juble for seier med sin tvillingsøster, 4,7 sekunder foran Oppdal.

– Hun fikk ikke store luken av meg, så det var nervepirrende. Vi er tvillinger, så det er ekstra gøy. Vi forsvarer hverandre hver dag, sier Tiril Udnes Weng til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg spurtet Gjøvik inn til NM-bronse en lite tidel foran Varden og Kathrine Harsem.

– Kathrine har vært vanvittig sterk på sprint og spurt i år. Jeg venta på at hun skulle komme bakfra. Jeg hørte noen skrik ved mållinja og tenkte: Fader, den her skal jeg ta, sier Flugstad Østberg til VG etter finalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder