Sundby om Ustjugov: – Jeg blir overrasket om temperaturen blir lavere på tremila

SEEFELD/OSLO (VG) Martin Johnsrud Sundby forventer at tremilen blir nok et hett møte med Sergej Ustjugov, etter russerens angrep på Klæbo som førte til disk. Den russiske treneren avviser at Ustjugov jakter revansj mot Klæbo.

– Ustjugov er flink til å jage opp temperaturen i eget hode frem til disse mesterskapene. Det lyktes han godt med i Lahti, men han lyktes ikke så godt i går, sier Sundby om russeren til VG, konfrontert med Klæbo-episoden etter målgang på torsdagens sprint, under pressekonferansen dagen før tremilen.

Han og Sjur Røthe møtte pressen dagen før tremilen, der det er varslet stort russisk trykk underveis. I går var også Ustjugov forbannet og treneren Markus Cramer reagerte også på Klæbo etter russerens disk.

– Så skal kanskje vi holde oss litt unna i startfasen så vi unngår de verste uhellene. Jeg blir overrasket om temperaturen blir lavere enn i går. Men jeg har inmari sansen for fyren og syns han er en herlig konkurrent, men han har høyt spenningsnivå underveis. Noen ganger går det litt utover andre og i går gikk det ut over Johannes. Men jeg digger fyren, sier Røa-løperen.

Markus Cramer avviser overfor VG at russeren jakter revansj for episoden under sprinten.

– Nei, nei. Sergej er en sportsmann som er veldig motivert. Han var veldig sint på dette, men aksepterte det fem minutter senere. Det var ikke mot Klæbo, sier Cramer til tross for russerens angrep på Klæbo som førte til buing på tribunen i går.

Sjur Røthe mener at Ustjugov er en tøff motstander i skirenn, og kanskje lurt å holde seg litt unna, men likevel en real fyr.

– Det er en artig fyr å gå mot. han er en energisk type, men vi skal holde litt avstand et par plasser. Men han er en real fyr, sier Røthe.

– Men det er ikke Ustjugov i seg selv som er en kranglefant. Det er like mye alle oss andre, sier Røthe og forklarer at det noen ganger går for rolig i fellesstarter og at det dermed oppstår som situasjoner.

Under NM tok det virkelig fyr da Tønseth slo til:

– Temperaturen er generelt høyt når vi går fellesstarter. Det er mer knuffing og dytting undervis, men det har vi blitt vant til. Jeg synes Ustjugov er jækli real. Han gjør sin del av jobben. Han gjør alt han kan for å vinne skirenn, men han skjønner også at vi må jobbe sammen.

ALT OM SKI-VM I VG-STUDIO

Spurt konkret om Klæbo-episoden torsdag, svarer Sundby:

– Det er i kampens hete. Det holdt på å gå galt for Johannes. Det er umulig for meg å vurdere den episoden. Jeg har ikke sett den nærme nok.

les også

Sprintrivalen mener Klæbo var sterkere i fjor

– Jeg synes at juryen gjorde en helt riktig vurdering av situasjonen, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum om at Ustjugov ble disket.

De to andre tremilsløperne, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, er ikke med på pressekonferansen fredag morgen.

Martin Johnsrud Sundby sier at det har vært en middels sesong. Om forventningene til lørdags renn, sier han:

– Hvis jeg ikke er god nok i morgen, så er jeg ikke god nok i 2019.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder