LANGT NEDE: Petter Northug avbildet under norgescuprenn på Gålå tidligere i vinter. Foto: Geir Olsen VG

Northug etter vrakingen: – Ikke så motiverende å gå skirenn lenger

Petter Northug (31) erkjenner at han ble knust da han fikk vite om vrakingen til verdenscupåpningen i Ruka.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det sier han til TV 2. Det er i deres dokumentar «Stjernemøte» at Petter Northug åpner opp om vrakingen til rennene i Finland i slutten av november.

– Det er ikke så motiverende å gå på skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamno. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg, sier han til kanalen, og legger til:

– Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben.

Om vrakingen: Han er frustrert, irritert og sur

Etter at den nasjonale åpningen på Beitostølen røk grunnet sykdom for Northug, har han kun fått én mulighet i verdenscupen.

Det endte med exit i sprint-prologen på Lillehammer.

Northug forsøkte å bruke norgescuprenn på Gålå til å finne formen, men har i desember blitt utelatt fra begge verdenscuphelgene og nå senest i Tour de Ski.

Så du? Northugs stikk til idrettstoppene

Northug er foreløpig reserve til Tour-starten, og flere spekulerer i om sjansene for at 31-åringen får en OL-billett, henger i en tynn tråd.

– Jeg er så mye sterkere nå enn jeg var før 2016-sesongen. Hvis jeg hadde hatt de beina jeg har hatt på trening nå, vet jeg at jeg kunne grust til i helgen, sier Northug.

Se og: Tror Krogh-fall kostet Tour de Ski-plassen

Emil Iversen om Northugs Instagram-stikk til lagkameratene:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder