Råsterk Iversen med Klæbo-varsel: – Jeg kan ta ham

PLANICA (VG) I Slovenia tok Johannes Høsflot Klæbo (21) sin 8. verdenscupseier for sesongen, men under OL-sprinten håper Emil Iversen (26) å snyte landslagskompisen for gull.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lørdag ble Iversen nummer to på sprinten i Planica. Med det sikret 26-åringen OL-billetten. Hadde det ikke vært for noen sekunders uoppmerksomhet da Klæbo avgjorde finalen, tror Iversen at han kunne vunnet.

– Vi har nesten ikke spurtet mot hverandre før, men jeg vet jeg er sterk når folk er stive mot slutten. Det tror jeg han også vet. Hvis jeg er på bakskiene, kan jeg ta ham, forteller Iversen til VG og smiler fornøyd etter en glitrende dag i sporet.

– Hva sier Klæbo om det?

– Jeg har ikke sagt det til ham, men til dere. Og foreløpig har jeg ikke vært på bakskiene hans, så jeg må være stille enn så lenge. Men jeg tror vi kunne fått en rysare av en spurt, gliser Iversen.

Klæbos reaksjon

Det var halvveis ut i finalen at Klæbo rykket og avgjorde rennet. Konfrontert med Iversens uttalelser om at han kan tukte ham på et oppløp, svarer det 21 år gamle stjerneskuddet fra Byåsen med respekt.

– Emil er sterk på et oppløp. Det er ingen tvil om det. Det handler om å gå hardt slik at jeg i alle fall har slitt ham ut mest mulig før et oppløp. Men han går fort her i dag, så det er ikke enkelt, sier Klæbo til VG.

Han har nå vunnet fire av fem sprinter i verdenscupen denne sesongen. Sist lørdag måtte han se seg slått av Federico Pellegrino, men med lørdagens prestasjon leder 21-åringen nå verdenscupen totalt – 57 poeng foran Martin Johnsrud Sundby

– Det føles veldig bra. Å komme hit og få med seg en ny seier, det smaker godt. Det er også artig å se at Emil går bra. Det viser at vi er et sterkt lag. Det er mange som går fort, sier Klæbo, som får ros av Eirik Brandsdal:

– Klæbo er rå. Han leverer gang på gang. Det er imponerende, sier Brandsdal til VG.

Iversen og Brandsdal sikret trolig OL-plass

Sammen med Iversen er også Brandsdal etter alle solemerker OL-klar. Selv om han fikk det tøft i finalen, ble han tredje best med en femteplass.

SEIER IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo var tilbake på toppen av pallen i Planica. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Jeg hadde ikke noe å stille opp med i finalen, men jeg føler jeg gjorde mye bra i heatene. Jeg synes jeg har gjort en god søknad til OL etter jul, men jeg tenker mer på at jeg fikk juling i finalen enn OL-uttaket, sier Brandsdal.

– Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom deg, Pål Golberg og Sondre Turvoll Fossli med tanke på OL-billettene?

– Jeg skal ikke uttale meg for mye om styrkeforholdet, men jeg føler søknaden min er god, understreker Brandsdal og kaller seg en «outsider» til gull på OL-sprinten.

Svenskene ble knust

Svenske Teodor Peterson og Oskar Svensson ble nummer tre og fire, mens Gleb Retivykh tok sjetteplassen.

– Det var ekstremt vanskelig. Jeg hadde ingenting å stille opp med, sier 22 år gamle Svensson til VG.

– Hvordan er det å gå mot Klæbo?

– Det er ekstremt vanskelig. Når man står på startstreken, vet man at det kommer til å gå fort. Sånn sett ble jeg ikke overrasket.

– Tror du noen kan slå ham i OL?

– Jeg tror det blir tøft, men OL er OL. I sprint er det ett løp som avgjør, hvor mye kan skje, sier Svensson.

les også

Landslagsstjernene om Northugs sykdom: – Jævlig kjedelig

Fossli tviler på OL

I semifinalen ramlet Turvoll Fossli og gikk i sikkerhetsnettet i en sving. Dermed spørs det om ikke OL-plassen ryker for han. I målområdet var han tydelig frustrert.

les også

Dæhlie om juvelen: – Aldri sett noen som Klæbo før

– Det var utrolig kjedelig. Jeg hadde lyst til å gjøre siste forsøk på å kapre OL-plassen. Nå blir det antagelig tøft. Jeg krysser fortsatt fingrene. Det kan hende jeg dro med meg OL i svingen der nå. Det er kjedelig å ramle i mitt viktigste renn, sier Fossli til VG, mens solen er på vei ned i Slovenia.

Håpet for Fossli går på at også Golberg røk ut i sin semifinale. Den siste OL-billetten står sannsynligvis mellom dem. Kasper Stadaas og Sindre Bjørnestad Skar kom ikke videre fra kvartfinalene.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder