Massive reaksjoner på dopingnyheten

- Giganstisk bombe!

- Sjokk i Norge!

- Tidenes smørebom

Langrennsstjernen Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol og møtte sønderknust på pressekonferanse.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På pressekonferansen i dag forklarte Johaug seg mellom hulk og tårer, og sa at hun hadde null skyld i de positive dopingprøvene.

– Therese Johaug på pressekonferansen i Oslo er noe av det sterkeste jeg har sett på TV på lenge, skriver TV2-sportsanker Fin Gnatt på Twitter.

Johaug har brukt kremen Trofodermin på en solbrent leppe og har dermed testet positivt for clostebol. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

– Gigantisk bombe! skriver den finske avisen Ilta-Sanomat på Twitter.

– Sjokk i Norge! skriver polske Sport.pl.

På Twitter ryr det inn med reaksjoner fra norske sportsprofiler og mediefolk, og både svenske og finske aviser har sendt hastemeldinger om skistjernens dopingtest.

– Politisk ukorrekt i en tid der vi saumfarer norsk idrett etter alle feil. Men: Jeg tror på Johaug, på forklaringen og synes synd på jenta, skriver fotballekspert i Canal+ Lars Tjærnås.

– Syklisten Stefano Agostini ble tatt for det samme stoffet som Therese Johaug og la skylden på en hudkrem. Han ble utestengt i 15 måneder, påpeker Expressen-journalist Ludvig Holmberg.

Sjokkert over dopingprøvene

Både Sveriges Radio og Expressen har nå kjørt ekstrasendinger om nyheten. I Livigno kjøpte landslagslege Fredrik Bendiksen ut to kremer på apoteket til Johaug for sårbehandling.

Johaug sier hun sjekket med legen at kremen var tillatt å bruke og ikke inneholdt stoffer på forbudslisten.

– Jeg er dypt ulykkelig over at jeg ikke oppdaget dette og at jeg har satt Therese i den vanskelige situasjonen hun er i, sier landslagslege Fredrik Bendiksen på pressekonferansen.

Bendiksen vil ta ansvaret

Bendiksen sa på pressekonferansen at det som skjedde var en glipp han ville ta ansvar for.

– Etter min vurdering er Therese helt uskyldig i denne situasjonen. Hun er klar over sitt juridisk ansvar, det vet alle mine utøvere. Men i dette tilfellet mener jeg at Therese har gjort alt det hun skal. Hun har snakket med meg, og så er det min personlig skyld. Og det er veldig vondt, sier Bendiksen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder