Østberg-fall ødela Norges gullmulighet

Østberg: - Tar på meg all skyld

Falla: - Jeg ga Ingvild en stor klem

VAL DI FIEMME / OSLO (VG Nett) Ingvild Flugstad Østberg var uheldig, og gikk i bakken da lagsprintfinalen nærmet seg slutten. Dermed røk medaljemulighetene, og Norge måtte ta til takke med en fjerdeplass.

Norge hang godt med, men på nest siste runde var Østberg uheldig og fikk staven mellom bena.

- Egner seg ikke på TV

FALT: Ingvild Flugstad Østberg falt under dagens lagsprint. Uhellet gjorde at Norge ble hektet av i medaljekampen før siste etappe. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

- Jeg satt staven mellom beina hvis jeg husker riktig, og da går man på trynet. Da går flere lag forbi deg og det er ikke noen god følelse, sier Østberg til VG Nett.

På spørsmål om hva hun tenkte da uhellet inntraff svarer Østberg følgende:

- Det egner seg ikke på TV. Det er veldig kjedelig. Jeg prøvde å gå det jeg hadde inn mot mål likevel.

- Tar på meg all skyld

Dermed ble det tungt for Maiken Caspersen Falla på ankeretappen som aldri klarte å kjøre inn tetlagene og endte som nummer fire - tjue sekunder bak overlegne Kikkan Randall og USA. Sverige kapret andreplassen og Finland ble nummer tre.

- Det var ikke noe jeg gjorde med vilje, og det er ikke noe gøy å føle seg som en syndebukk. Det som skjedde i dag er ikke noe kult, og jeg tar på meg all skyld der. Det er veldig kjedelig, sier Østberg videre.

- Jeg ga Ingvild en stor klem

HEDERLIG INNSATS: Med et tungt utgangspunkt gikk Maiken Caspersen Falla Norge inn til en fjerdeplass. Foto: Afp

- Jeg er fornøyd med VM, men resultatet i dag er jeg ikke helt fornøyd med. Det var medalje som var målet, så det er veldig bittert, sier Falla til VG Nett, som igjen måtte svare på betydningen av Bjørgens fravær.

- Det er ikke noe ulempe å ha verdensmesteren på lag, men Marit har valgt å prioritere individuelle gullmedaljer. Laget vi hadde i dag var bra.

- Hva sa du til Ingvild Flugstad Østberg etter løpet?

- Jeg ga Ingvild en stor klem og sa glem dette og ikke føl noe skyld. Uhell skjer i sprint og sånn er langrennssporten.

- Jeg synes det er utrolig gøy at USA vinner i dag med Kikkan i front. De fortjener dette. All ære til dem, sier Falla.

De norske sprintjentene hadde muligens fortjent bedre. I kvalifiseringen tidligere på dagen hadde de ingen problemer med å ta seg videre.

Dagens lagsprintkonkurranse ble i sum en svak norsk dag etter at Pål Golberg og Petter Northug aldri klarte å ta seg videre fra semifinalen.

Resultatliste i mål:

1. USA 20:24,4
2. Sverige +7,8
3. Finland +10,9
4. Norge +20,8
5. Italia +21,4

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder