ENDELIG! Kristin Størmer Steira fikk gratulasjoner fra mange hold etter å ha sikret seg bronsemedaljen på dagens 30-kilometer. Her er det mamma og pappa som jubler sammen med den norske veteranen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Brøt «OL-forbannelsen» - feiret med mamma og pappa

Tårene kom for hele familien da Kristin Størmer Steira møtte mamma og pappa etter bronsen

Mener date med kjæresten fikset OL-humøret før tremilen

SOTSJI/OSLO (VG) Her gratuleres veteranen Kristin Størmer Steira (32) av foreldrene - etter at en individuell OL-medalje endelig var i boks.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hun var sjanseløs på gull og sølv etter å ha ligget i tet sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug i mesteparten av dagens 30 kilometer, men bronsemedaljen var gull verdt for Steira som har sett den ene OL-medaljen etter den andre glippe i løpet av en lang karriere.

Les også: Kowalczyk skyldte fiasko på sparking

Varmt familietreff

Da hun møtte mamma Anne og pappa Kjell Arne var det rørende gledesscener rett bak stadion. Tårene kom for hele familien som var dypt rørt

- Det er det råeste jeg har vært med på, utbrøt faren da datteren fikk en varm omfavnelse etter målgang

- Gullet vårres, sa mamma Anne på klingende dialekt mens alle tre smilte mot kameraene.

Føltes som gull

Og selv om det ble bronse til Steira var hun klar på familiemøtet med foreldrene som bor på Lillehammer, men er fra Tana i Finnmark:

- Det føltes som gull i dag.

Foreldrene var veldig rørt etterpå og syns den første OL-medaljen var utrolig stort.

- Som mange har sagt, at hvis det var noen som virkelig fortjente en OL-medalje så var det Kristin etter alle disse årene. Det har vært utrolig mange medldinger om dette etterpå. Det setter vi stor pris på, sier pappa Kjell Arne mens mamma Anne nikker.

Artikkelen fortsetter under bildet

HELNORSK: Kristin Størmer Steira feiret bronsen sammen med lagvenninnene Marit Bjørgen (gull) og Therese Johaug (sølv) på stadion etter tremilen. Foto: Bjørn S. Delebekk/foto


Date fikset humøret

- Det har vært en tung start på mesterskapet og to lange uker med å omstille seg, der jeg prøvde å tro på meg selv at man er bedre en duathlonen viste. Å få det til i dag betyr mye, sa Steira til VG og andre medier rett bak stadion mens hun smiler stort.

Hun mener en date med kjæresten Devon Kershaw fra Canadas landslag, nede i dalen fikset humøret.

- Her om dagen ringe han og sa at nå må vi ta deg ned i dalen og få litt ordentlig mat. Nå har det vært nok buffét. Da var vi nede og spiste pizza, og fikk en ordentlig kveld for oss selv. Det gjorde godt, sier Steira.

- En date rett og slett?

- En skikkelig date, ler Steira når hun prater om daten for to dager siden.

Hun var Norges jevneste løper i Torino-OL i 2006, men endte utrolig nok opp med tre individuelle fjerdeplasser i mesterskapet.

PÅ FJERDEPLASS: Kristin Størmer Steira kommer inn til fjerdeplass på 30 kilometeren i Torino for åtte år siden. Katerina Neumanova tok gullet foran Julija Tsjepalova og Justyna Kowalczyk. Steira var 13 sekunder for sein til bronsemedaljen. Foto: Arkivfoto: Helge Mikalsen, VG

Også fjerdeplass i 2010

I Vancouver for fire år siden kjempet hun om bronsemedaljen på 15 km duatlon, men tapte så vidt for Justyna Kowalczyk. Gullet på stafetten ble riktignok en solid trøst for Steira i det mesterskapet, men i dag fikk 32-åringen endelig den individuelle OL-medaljen hun har ventet så lenge på.

- Da jeg gikk siste 500 meterne og skjønte at det ble medalje så jeg to gode venninner stå i målområdet og juble. Jeg trenger kanskje ikke si noe mer, sier Steira.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder