TV-ekspert: – Skjønner lite av hvordan de svenske løperne tenker

Hellner: – Han sitter der i sofaen og har ikke peiling

SVENSKENES GULLHÅP: Marcus Hellner var i angrepsposisjon ute i løypene de siste kilometerne, men misset i det avgjørende øyeblikket. Det fikk han kritikk for. Foto:Tt News Agency,Reuters

Hellner til angrep på «taktikk-kritikk» fra svensk TV-ekspert

TV-eksperten Anders Blomquist kritiserte taktikken til Marcus Hellner (29) og de svenske langrennsgutta etter lørdagens 30-kilometer. Det likte Hellner særdeles dårlig.

  • Øystein Hernes

Artikkelen er over fem år gammel

– Han sitter der i sofaen og har ikke peiling, svarte Hellner på kritikken fra SVTs skiekspert.

29-åringen gikk inn til en skuffende 10. plass på 30-kilometeren på hjemmebane i Falun. Sveriges langrennshåp lå lenge fremst i feltet de siste 10 kilometerne, men da det hele ble avgjort etter Dario Colognas rykk i siste bakke, var Hellner sjanseløs.

Det ble ingen stor svensk dag: Calle Halfvarsson endte på 6. plass, Lars Nelson på 14. plass, mens Martin Johansson ble nummer 35.

VG Live:Slik var 30-kilometeren

– Et bra løp

EKSPERTKOMMENTATOR: Anders Blomquist i SVT. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

SVT-eksperten Anders Blomquist skjønte lite av Hellners taktikk på de siste kilometerne, melder Aftonbladet. Han mente Hellner brukte for mye krefter før den kritiske fasen sent i løpet.

– Jeg har vanskelig med å skjønne hvordan de svenske løperne tenker. Hellner gjør et bra løp, men taktisk sett går det an å gjøre det bedre, sier Blomquist.

Den dommen var 29-åringen, som har tre OL- og ett VM-gull, ikke enig i.

VG+:VGs VM-magasin (krever abonnement)

– Hellner og Kalla vet best

– Jeg skal ikke si for mye om ham. Jeg synes jeg gjorde det jeg kunne. Jeg forsøkte å sette fart i løpet, men de andre var sterkere, helt enkelt. Så det er bare å berømme dem, sier Hellner.

Blomquist var også kritisk mot svenske Charlotte Kallas taktikk i damenes 15-kilometer tidligere på dagen. Der tok hun bronsemedalje, men kjempet lenge om gullet, som gikk til Therese Johaug.

Hellners lagkamerat Calle Halfvarsson ble også konfrontert med Blomquist taktikk-kritikk. Svensken sier at han ikke bryr som ekspertens uttalelser, og mener at Hellner og Kalla selv vet best hva de gjør.

Les også

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Svensk dominans – norsk nedtur på hjemmebane

  2. Svensk VM-fiasko i Falun: – Nå håper jeg det snur, sier Calle Halfvarsson

  3. Slik skal svenskene
    senke Northug og Sundby

  4. Svensk ekspert hyller Norge: – Så suverent de har gjort det!

  5. Northug innrømmer at det kan se ut som krise

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder