Landslagssjefen: - Dette var ikke den sterkeste utgaven av Graabak i løypa

SPURTET TIL GULL: Jørgen Graabak kastet seg frem og sikret Norge gull i lagkonkurransen i kombinert. Foto: Helge Mikalsen

Gull-Graabak til lege før start

SOTSJI (VG) Her gjør han det igjen. Spurter inn til nytt OL-gull. Men Jørgen Graabak måtte til lege før han fikk klarsignal til lagkonkurransen.

Artikkelen er over seks år gammel

Landslagssjef Kristian Hammer bekrefter at Graabak har sår hals. Kanskje virus. Etter tirsdagens seier i storbakke/10 kilometer har han bare hvilt. Det var uaktuelt å trene.

- Han var innom Olympiatoppens lege i dag tidlig på løperhotellet. Der fikk han beskjed om at det ikke var farlig å starte. Vi har vært veldige spente om han skulle gå. Og jeg kunne se at dette ikke var den sterkeste utgaven av Jørgen Graabak i løypa, sier Kristian Hammer.

Protokoll: Gratuler kombinertmesterne her!

Spurtkanoen fra Melhus gjorde en taktisk genistrek igjen. Han var første ut på oppløpet. Knuste Tysklands ankermann Fabian Riessle og vant med 0,3 sekunder. Nå har trønderen og OL-debutanten to OL-gull. Begge innenfor 0,9 sekunders margin.

Graabak: - Utrolig

- Hvem skulle tro at dette kunne skje. To OL-gull. Jeg føler det som en drøm. Som om noen skal komme og vekke meg snart, sier Jørgen Graabak.

Han bekrefter at han har følt seg dårlig etter den første gullmedaljen. Da han gikk til frokosten på Golden Tulip i Rosa Khutor etter en natt med lite søvn hadde han så vondt i halsen at han ikke klarte brødskiver. Det gikk i havresuppe forteller han.

- Men akkurat nå gir jeg blanke f... i akkurat det. Jeg var litt skeptisk før start, og spent på hvordan det skulle fungere. Men det var da bra nok, sier Jørgen Graabak.

Første siden Vik

Det er 16 år siden Norge vant OL-gull i kombinert. Sistemann som klarte to seiere - lag og individuelt - var Bjarte Engen Vik i Nagano. Han fulgte den høydramatiske konkurransen på TV hjemme i Trondheim.

- Graabak er taktisk helt unik i langrenn til å være 22 år. Han har en lysende fremtid i verdenstoppen. Men han har en vei å gå i hoppbakken før han blir stabilt god
over tid.

- Hvordan tror du han føler seg nå?

- Han er lykkelig. De han har levert i OL vitner om en klok mann. Men jeg vil også si at han tilhører stort lag. Dette OL har vært vanvittige morsomt, sier Bjarte Engen Vik.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder