ENIG OM AVTALE: Langrennssjef Espen Bjervig (t.v) bekrefter til VG at forbundet har blitt enige med Johannes Høsflot Klæbo om en ny landslagsavtale. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Klæbo enig med skiforbundet om ny landslagsavtale

TRONDHEIM (VG) Langrennssjef Espen Bjervig bekrefter at Johannes Høsflot Klæbo (23) vil signere landslagsavtalen onsdag.

 • Joachim Baardsen
 • Christina Paulos Syversen

– Vi er enige om avtalen og den signeres etter treningsøkten i dag, sier Espen Bjervig i Norges Skiforbund til VG.

– Johannes og jeg har god dialog så det var ingen overraskelse at vi ble enige, men det er alltid godt å få det formelle på plass, sier Bjervig videre.

Klæbo gjennomførte onsdag formiddag en rulleskiøkt i Granåsen sammen med Emil Iversen og et knippe andre utøvere. Etter dette møtte han noen medier.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting har blitt. Vi har endelig blitt enige. Uno-X var i går. Jeg er veldig, veldig fornøyd med å ha dem som en langsiktig og stor samarbeidspartner som blir veldig viktig for meg, sier Klæbo til VG onsdag formiddag.

– Så er jeg veldig glad for at vi har blitt enige med forbundet. Den skal signeres ganske med en gang når jeg kommer hjem nå. Jeg er veldig glad for at ting er i orden. Da kan vi ha fokus på å gå fortest mulig på ski.

Takknemlig

– Hva har vært det viktigste for deg med de to avtalene?

– Begge er veldig, veldig viktige for meg. Det har vært intensjonen hele tiden - et mål om å få til begge deler. Der har forbundet vært veldig behjelpelig – med Espen i spissen, som har vært flink. Vi må rette en stor takk til han også, sier Klæbo.

I 2019 drøyde det lenge før den 23-årige trønderen skrev under avtalen med landslaget. Den gang var det uenighet mellom Klæbo-leiren og forbundet om markedsrettigheter.

Klæbo-leiren ønsket nye og klarere retningslinjer for når trønderen er bundet til Skiforbundets sponsorer og når han er fristilt til å fronte sine personlige samarbeidspartnere. I juli 2019 ble det bekreftet at han hadde signert avtalen.

Monsen fornøyd

Det ble i vår kjent at løperne på langrennslandslaget gis mulighet til å selge et sponsormerke. Tirsdag skrev Klæbo under en sponsoravtale med Uno-X frem til 2025 som ifølge VGs opplysninger skal være verdt 25 millioner kroner.

Klæbo bekreftet at dette er hans desidert største sponsoravtale – og den mest langsiktige. På VGs spørsmål om han forblir på landslaget også i fremtiden, svarer Klæbo:

– Intensjonen er å gå fortest mulig på ski. Målet er å ta steg – bli en bedre skiløper. Vi har ikke diskutert i det hele tatt det å starte et eget lag, og jeg trives godt på sprintlandslaget.

Sprinttrener Arild Monsen er samtidig glad for å ha 23-åringen tilbake denne sesongen, etter at han var på allroundlandslaget i fjor.

– Det er hyggelig at han er tilbake på sprintlaget. Det er bra for hele sprintlaget. Forventningen til Johannes, i alle fall håpet, er at han fortsetter der han slapp på sprint. Så kan han selvfølgelig bli litt mer stabil og kanskje jevnt over ha bedre resultater i distanselangrenn. Det var ikke dårlig i fjor, på ingen måte. Så det spørs hvilke mål man setter seg. Det er ikke bare-bare å bli verdens suverent beste sprinter og samtidig vinne 15- kilometere og lenger distanser, sier Monsen til VG.

Mer om

 1. Norges Skiforbund
 2. Johannes Høsflot Klæbo
 3. Langrenn
 4. Vintersport

Flere artikler

 1. Megaavtale for Klæbo: Trolig 25 millioner på fem år

 2. Monsen overrasket over Klæbos ønske: – Jeg så ikke den komme

 3. Advarer skiforbundet: Knust av egne stjerner i sosiale medier

 4. Ola Klæbo (18) har signert platekontrakt med Sony Music

 5. Klæbo vil unngå corona-smitte - velger å kjøre bil i 14 timer

Fra andre aviser

 1. Klæbo er enig med Skiforbundet om ny avtale

  Aftenposten
 2. Får viljen sin, men striden er ikke over

  Aftenposten
 3. Får viljen sin, men striden er ikke over

  Fædrelandsvennen
 4. Slik er Klæbo når han forhandler

  Aftenposten
 5. Slik er Klæbo når han forhandler

  Bergens Tidende
 6. Slik er Klæbo når han forhandler

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no