FLYTTER SAMMEN: Pernille Døsvik og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA KLÆBOS VLOG

Klæbo og kjæresten kjøper hus til 9 mill. på Byåsen

Johannes Høsflot Klæbo og kjæresten Pernille Døsvik har kjøpt seg hus på Byåsen i Trondheim - og gleder seg til å flytte dit sammen.

Det bekrefter skistjernen selv til VG. Klæbo har tidligere bodd hjemme på gutterommet hos foreldrene, som også har hus på Byåsen.

Prisen på boligen er ni millioner kroner. Johannes Høsflot Klæbo sier at han på vloggen sin mandag kveld skal vise frem utsikten fra huset - der han ser ut over store deler av Trondheim. Ifølge skiløperen er utsikten «magisk». Huset ligger i Ellefsens vei, og tomten er på 3,5 mål.

Prisen på huset er ni millioner kroner, og overtakelsen er nært forestående, ifølge Klæbo. Prisantydningen var ti millioner. Huset har et bruksareal på 201 kvadratmeter.

– Jeg er strålende fornøyd med huskjøpet. Pernille og jeg gleder oss til å flytte inn om ikke lenge.

Fikk du med deg da Klæbo overrasket kjæresten med denne gaven i fjor?

– Beliggenheten på huset er perfekt i forhold til det antall timer jeg bruker i Bymarka. Snart kan jeg stikke rett ut i Bymarka på løpetur, skriver Johannes Høsflot Klæbo i en epost til VG.

– Dette er en spesiell eiendom. En så stor tomt og flott utsikt på den siden av Byåsen er vanskelig å oppdrive, sier
Peder Benum, daglig leder i PrivatMegleren i Trondheim til VG. Han har vært megler for kjøpet.

les også

Vegard Ulvang gir bort hele premiesamlingen sin: – Forferdelig stolte

Det er bare én måned siden Klæbo kunne avsløre for VG at han også er i ferd med å bygge hytte. Til jul skal en stor og flott Jøra-hytte stå klar på Skeikampen i Gausdal.

– Min tante og onkel har hytte der, og jeg var mye der som liten. Det er en snøsikker plass, og det kan være en bra plass for meg både tidlig på vinteren – og mellom skirenn. I stedet for å dra til Trondheim, kan jeg kanskje stikke rett fra Gardermoen til Skeikampen – og få en ekstra treningsøkt. Det kan også bli en bra plass å trekke meg tilbake på, sa Johannes Høsflot Klæbo til VG den gang.

les også

Klæbo-pappa: – Har ikke fått føringer om YouTube-kanalen

Hytta vil koste omtrent fire mill. kroner. Tidligere i sommer avslørte langrennsløperen at han og kjæresten var på husjakt.

– Jeg har tittet mye og har vært på noen visninger og kikket. Mamma og Pernille har vært med. Om jeg finner noe, så kan det skje når som helst, sa Klæbo.

Han og resten av familien har nylig vært på ferie på Hvaler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder